Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Nincs megállapodás a MÁV és a szakszervezet között

A keddi egyeztetésen sem sikerült megállapodnia a MÁV-nak és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSzSz Szolidaritás).
Az egyeztetésen a VDSzSz újabb követeléssel állt elő: 1,1 százalékos extra bérfejlesztést szeretnének, mert a hírek szerint idén magasabb infláció várható, mint amiről az előzetes becslések szóltak. Azt még nem lehet tudni, hogy mikor folytatódik a gördülő sztrájk. Sem a bérkövetelésekről, sem pedig a még elégséges szolgáltatásokról nem sikerült megegyeznie a MÁV-nak és a VDSzSz Szolidaritásnak a keddi tárgyaláson. A harmadik témában, azaz a 38 vasúti szárnyvonal kérdésében a MÁV vállalata, hogy a következő egyeztetésre a szakágak által összeállított hatástanulmányokat a szakszervezet rendelkezésére bocsátja - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Sigulinszki Tibor, a MÁV Zrt. szóvivője.

Hozzátette: a VDSzSz egy újabb irreális követeléssel állt elő. A szakszervezet a korábbi 6,9 százalékos bérfejlesztésen felül 1,1 százalékos extra bérfejlesztést akar. Mindezt azért, mert a hírek szerint 2008-ban a vártnál magasabb lehet az infláció - fogalmazott. Sigulinszki Tibor hangsúlyozta: pont az a szakszervezet követeli ezt a plusz béremelést, amelyik az előzőt sem írta alá.

A szóvivő leszögezte: a vasútvállalat egyébként továbbra sem tartja jogszerűnek és gazdaságilag megalapozottnak az érdekvédelmi szervezet követeléseit. Azaz a MÁV Cargó privatizációjából származó egyszeri, 250 ezer forint kifizetését és a MÁV Start esetében ezen felül a plusz 10 százalékos béremelést. Ugyanígy irreálisnak tartja az újabb 1,1 százalékos bérfejlesztést is. Bárány Balázs, a szakszervezet érdekvédelmi alelnöke korábban jelezte, hogy húsvét előtt nem lesz munkabeszüntetés, utána azonban, ha továbbra sem sikerül megegyezniük, várható sztrájk.

Az érdekvédelmi alelnök a keddi tárgyalás után közölte: szerdán a VDSzSz országos kibővített választmánya összeül, ekkor beszélik meg, hogy hogyan tovább - fogalmazott. Azt még nem lehet tudni, hogy mikor folytatódik a sztrájk. A tárgyalások április 1-jén 14 órától folytatódnak Herczog László szakállamtitkár közvetítő bevonásával.

Olvasóink írták

  • 2. Don Kartács 2008. március 26. 00:17
    „Lópikula az összes mávos sztrájkolóba, aki részt vesz benne azonnali hatállyal kirúgnám ott ahol van. Cafeteria rendszerrel lényegesen többet keres, sír a szájuk olyanért, amihez semmi közük sincs, aztán folyamatosan bajok vannak a szolgáltatásaikkal. Az IC-k rendre késnek, mert az induláskor jut eszébe a kalauznak felírni a vagonszámokat, meg megigazítani a nadrágját, ami majdnem lecsúzott már, ha leesik 1 nanomilimitér eső, már 20-30 perceket késnek a vonatok, váratlan időjárási helyzetekre nincsenek felkészülve, soroljam még?????”
  • 1. pecc 2008. március 25. 21:59
    „"Annyira csaldódott vagyok." - el sem hiszem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyfeszültségű vezetékbe harapott egy öngyilkos

Villanyoszlopra mászott és beleharapott a nagyfeszültségű vezetékbe egy férfi hétfőn, a… Tovább olvasom