Délmagyar logó

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -11°C | 0°C Még több cikk.

Nincs pénz a „parkolóudvarokra”

Az önkormányzatnak nincs pénze szilárd burkolattal ellátni az úgynevezett „fehér ház” és a Győri út 25. számú ház udvarát. Évente kétszer kavicsozzák a területeket, de a lakók szerint ez nem elég. Városi rendezvények idején parkolónak használják a több mint húszéves, romló állagú udvarokat.
Kapuvár két önkormányzati tulajdonú udvara évek óta gondot okoz mind a polgármesteri hivatalnak, mind az ott élőknek. A Győri út 25. szám alatti és az úgynevezett „fehér házi” udvar fenntartása egyre nagyobb terhet jelent a fenntartó önkormányzatnak. Az udvarok állaga több mint húsz éve romlik. A lakók szerint egyes városi rendezvények idején parkolónak használják a területeket. A Kossuth utcai „fehér ház” udvarára hétköznap egyre több autó áll be azóta, mióta a ház környékének parkolóit fizetőssé tették.

Teljes területrendezés

Ez utóbbi épület lakásszövetkezetének elnökhelyettese, Lendvai János elmondta: az udvar helyzete évek óta megoldatlan, bár az utóbbi időben a városháza valamivel többet foglalkozik a terület rendbetételével. Az elnökhelyettes hozzátette: a városháza által javításra szánt kavicsot csak elterítik, gréderezik, de a kátyúkat később az autók újra kikotorják. Lendvai János szerint ennél valamivel komolyabb tereprendezés szükséges, a kavics elterítésével csak elodázzák a végleges megoldást. Az udvar egy részét a szomszéd ház lekerítette magának, de bejárásuk így is a Gesztenye sor felől valósul meg. A forgalmat a szomszédos építkezés is növeli, az udvar állagát a bútorboltba érkező kamionok is rongálják.

Leveleznek a városházával

Hasonló problémákról számolt be Nagy Sándor, a Győri úti Barátság Lakásfenntartó Szövetkezet elnöke is. Házuk udvarán közel száz kátyút kerülgetnek a lakók. Az elnök szerint hiába hordja a városháza a kavicsot, az átmenő forgalom és a helybéliek autói rendre megújítják a gödröket. Városi és sportrendezvények idején nemcsak a lakók autói, hanem a környékre látogatók is beállnak az udvarra, növelve az amúgy is nagy forgalmat. Nagy Sándor hozzátette: a téli időjárás csak rontott udvaruk állagán. Panaszukkal többször, levélben fordultak a polgármesteri hivatalhoz, egyelőre eredménytelenül. A lakószövetkezet elnöke nem mellékesen megjegyezte: a házbéliek már az eltelt években is többször „javították” saját költségükön az udvart, holott ez a tulajdonos kötelezettsége lenne.
Az egyik lakó, Tóth Gábor elmondta: a terület csapnivaló állapota miatt családjuk autójában nemrég cseréltek lengéscsillapítót. Hozzátette: a közlekedés lassan lehetetlenné válik, a kátyúk miatt szinte kiesik a vezetőülésből.

Idén már biztosan nem

Vertetics István, a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának vezetője kijelentette: „A városháza továbbra is tartja magát ahhoz, hogy évente kétszer, kavics elterítésével próbál úrrá lenni a kátyúkon.” Ezt addig folytatják, amíg Kapuvár költségvetésében lesz pénz szilárd burkolat leterítésére. Erre azonban az idei évben már biztosan nem kerül sor.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy dúla születése

Egyre többen szülnek dúla, azaz "civil" segítő asszony bevonásával, aki megkönnyíti a nehéz órákat. A dúla olyan szülési tapasztalattal rendelkező nő, aki folyamatos fizikai, érzelmi és informatív segítséget nyújt az anyának a szülés előtt, alatt és után. Auxner Beatrix Győrújbaráton él, főállású édesanya, képzett szülésznő és dúla. Már lánykorában elhatározta, hogy nagy családja lesz. Tovább olvasom