Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Nincs vevő a Rába csarnokaira

A többszöri meghirdetés ellenére sem találtak még vevőt a Rába Holding kapuvári csarnokaira.
A mai befektetőknek más az elképzelésük egy modern üzemépületről. A Provertha azonban még érdeklődik az üzlet iránt. A valaha szebb napokat látott kapuvári Rába-üzemcsarnokok napjainkban kihasználatlanul málladoznak. Az utolsó gépsorokat már több mint egy éve leszerelték. Ahogy akkoriban a Rába Futómű Kft.-nél kifejezték, a „racionalizálás kényszere miatt". A termelésben utoljára megmaradt közel kétszázhúsz dolgozóból akkor elbocsátottak százhatvanat, a többiek Győrben és Sárváron folytathatták. Jelenleg csak egy őrző-védő cég emberei és kutyáik mozognak a kerítésen belül.

Több helyen hirdetik

Kovács Vilmos, a gyáregység további sorsával foglalkozó, Rába Vagyonkezelő Kft. ügyvezetője is keserűen jegyezte meg, hogy Kapuváron jól összeszokott csapat alakult ki a hosszú évek során, ám most sajnálkozva tekint az üres épületekre. A Rába Holding már a bezárás után eladásra kínálta fel a területet az épületekkel együtt. Akkoriban négy hektárra szinte biztos vevőjük volt. Sajnos azonban nemcsak ez utóbbi üzlet nem jött létre, de sok eredménye nincs az eladási kísérleteknek azóta sem. Kovács Vilmos elmondta, az üzem értékesítési szándékát már az ITD Hungária országos iparfejlesztést támogató alapítványnál is jelezték.

Ez az alapítvány a hazánkban befektetni szándékozó külföldiek részére ajánl üres üzemeket, köztük a kapuvárit is. Ezenkívül több ingatlanforgalmazó céggel is tárgyaltak az értékesítésről. Eddig négy-öt értékelhető ajánlattal találkoztak. Az ügyvezető szerint a Rába egy amerikai partnerének s zerette volna eladni a csarnokokat, de egy idő után leálltak a tárgyalások. Kovács Vilmos szerint a befektetőket elriaszthatja a csarnokok mai állapota, hiszen a bezárás óta csak romlik az állaguk. „A befektetőknek egészen más elképzeléseik vannak egy mai üzemcsarnokról" – mondta a vagyonkezelő kft. vezetője.

Némi bizakodásra adhat okot, hogy jelenleg is folynak tárgyalások az eladásról. A Kapuváron már jelen lévő Provertha vezetőit is érdekli a terület. Ahogy lapunk kérdésére Gerencsér Jenő üzemvezető elmondta: megnézték a csarnokokat és a területet is, de inkább csak ez utóbbi érdekelné őket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KIFESTŐK/Snoopy és barátai

A nagyításhoz kattintson a képrészletekre - ezután könnyedén kinyomtathatja a… Tovább olvasom