Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

NIOK Díjak 2005

A Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány idén tizenegyedik alkalommal hirdeti meg Díj programját „NIOK Díjak 2005" néven.

A Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány idén tizenegyedik alkalommal hirdeti meg Díj programját „NIOK Díjak 2005" néven. A program célja, hogy jutalmazza azokat a gazdasági szervezeteket és magánszemélyeket, akik a magyarországi adakozásban élenjárnak, illetve azokat a civil szervezeteket, akik példaértékű munkát végeznek.
A „NIOK Díjak 2005" idén is három kategóriában kerül kiosztásra: Az év vállalati adományozója; Az év egyéni adományozója; Az év civil szervezete. A kategóriákra bárki benyújthatja jelölését (önjelölés nem lehetséges). A jelöltek közül sokrétű szempontrendszer alapján a NIOK nemzetközileg is elismert nonprofit szakemberekből, illetve a gazdasági szféra sikeres résztvevőiből álló héttagú kuratóriuma választja ki a nyerteseket. A kuratórium az éves tevékenységet értékeli elsősorban, de nagyon fontos szempont az eredetiség, a folyamatosság, a fenntarthatóság és a példaértékű magatartás is. Bár a díjak eszmei értékűek, „Az év civil szervezete" díj nyertese pénzadományban is részesül.

Az elmúlt években Magyarországon az adományozói kultúra jelentős mértékben fejlődött, bár még mindig jócskán elmarad Nyugat-Európától vagy Észak-Amerikától. A sikeres 1% kampányok és a civil szervezetek magas szintű szakmai munkájának köszönhetően egyre többen érzik fontosnak, hogy olyan területeket támogassanak, ahova egyébként rendkívül szűkös pénzügyi erőforrások jutnak. Már számos nagyvállalat és magánszemély bizonyította, hogy adományozásukkal egy-egy számukra fontos témakörrel foglakozó kezdeményezés, civil szervezet vagy intézmény kiemelkedő teljesítményt képes elérni.

A vállalatok egyre inkább bizonyítani szeretnék társadalmi érzékenységüket, amely a jótékonykodás mellett lassacskán kiegészül a civil szervezetekkel kialakított stratégiai együttműködésekkel. Az Európai Unió nemcsak általában hívja fel a vállalatok figyelmét a társadalmi felelősségvállalás fontosságára, hanem konkrétan is felszólítja őket arra, hogy vállaljanak aktív szerepet a fenntartható társadalmi fejlődés biztosításában, tegyenek a társadalmi kirekesztés ellen, javítsák a munkakörülményeket és érvényesítsék az esélyegyenlőség elveit. Ezeknek a szemléletbeli változásoknak természetesen itthon is érezhető a hatása. Nemcsak azért, mert nálunk is jelen vannak a multinacionális vállalatok, és az uniós követelmények már a magyar vállalatokra is érvényesek, hanem azért is, mert a vállalatok társadalmi felelősségének felismerése szerencsére egyáltalán nincs ellentmondásban az itthoni tradíciókkal. A vállalatok az adományozás PR értékét nem látják túlságosan erősnek és ezért nem is használják ki eléggé, pedig erre az EU régi tagállamaiban vagy az USA-ban jó példák vannak, a jótékonykodásra már nagyszabású image kampányokat építenek.

A „NIOK Díjak 2005" átadására ünnepélyes díjkiosztó keretében kerül sor 2006 júniusában. Az eseményen a korábbi díjazottakon kívül a nagyvállalati szféra, a közszféra és a civil szféra képviselői lesznek jelen.

A „NIOK Díjak 2005" meghirdetett három kategóriájára Ön is jelölhet. Kérjük, küldje el jelölését arra a vállalatra és/vagy magánszemélyre, akik a 2005-ös év során adományozói magatartásukkal jó példaként járnak elöl a társadalmi felelősségvállalás tekintetében, illetve arra a civil szervezetre, amely áldozatos munkájával valamely  közösség érdekeit kiemelkedő teljesítményével segítette.

Jelölni 2006. május 15-ig az alábbi módokon lehetséges:
online: a www.nonprofit.hu vagy a www.niok.hu weboldalakon;
e-mailben: a dij@niok.hu címen;
postai úton:  NIOK Alapítvány, 1024 Budapest Margit krt. 43-45., IV/3.;
faxon: 06-1-315-3366 számon.
További információ: Horányi Éva, tel.: 06-1-315-3151, www.nonprofit.hu, www.niok.hu, www.pesticivil.hu

 
NIOK Díjak 2005 Pályázati Felhívás:

A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) Alapítvány idén tizenegyedik alkalommal osztja ki
• Az Év Egyéni Adományozója,
• Az Év Vállalati Adományozója,
• Az Év Civil Szervezete
díjakat.
A Díjakat azzal a céllal hirdetjük meg ismét, hogy jutalmazzuk azokat a gazdasági szervezeteket és magánszemélyeket, akik a magyarországi adakozásban élen járnak, illetve azokat a civil szervezeteket, akik példaértékű munkát végeznek. A díjak eszmei értékűek, de a díjazottak közül az Év Civil Szervezete pénzjutalomban is részesül.
Szeretnénk, ha – rövid indoklással együtt – minél többen, minél többeket jelölnének a díjakra. A közzétett felhívásra bárki benyújthatja jelölését (önjelölés nem lehetséges) és ezek alapján a NIOK kuratóriuma ítéli oda a díjakat.
A jelöléseket 2006. május 15-ig várjuk.
JELÖLJÖN ÖN IS!


A jelöléseket és kérdéseiket az alábbi címen várjuk:
Horányi Éva
NIOK Alapítvány
1024 Budapest, Margit krt. 43-45. IV/3.
Tel.: 315-3151, Fax: 315-3366
E-mail: dij@niok.hu
Online jelölés és részletes információ: www.niok.hu; www.nonprofit.hu, www.pesticivil.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lesznek megszorító intézkedések?

Tovább olvasom