Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Nitrogénmérgezés a TEVA debreceni gyárában

Egy tartályba leereszkedett karbantartó munkás, majd az utána ment másik férfi lett rosszul, harmadik társuk hívott segítséget.
Nem gyógyszergyári alkalmazottak, hanem külső karbantartók lettek rosszul pénteken a debreceni TEVA gyógyszergyárban. A két férfit nitrogénmérgezés miatt szállították kórházba, egyiküket előzőleg újra kellett éleszteni, az ő állapota súlyos.

Kovács Károly, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője péntek este azt közölte az MTI-vel: egy tartályba leereszkedett karbantartó munkás, majd az utána ment másik férfi lett rosszul, harmadik társuk hívott segítséget.

A két embert tűzoltók hozták ki a tartályból. Az idősebbik, 55 éves férfit újra kellett éleszteni, 30 éves társa könnyű sérülést szenvedett - mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy egyik férfi sem a gyógyszergyár dolgozója, mindketten külső karbantartóként dolgoztak az üzem területén.

Kovács Károly elmondta, hogy a rendőrség az ügyben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával indított eljárást. Nagy István, a mentőszolgálat regionális mentésvezetője az MTI-nek azt mondta, hogy a két férfit nitrogénmérgezés miatt szállították kórházba. Az 55 éves férfi súlyos állapotban van, őt a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma belklinikájának intenzív osztályán ápolják.

A TEVA Gyógyszergyár Zrt. az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a súlyos mérgezést szenvedett karbantartó állapota stabil, a másik férfi már elhagyhatta a kórházat.

Az eset kapcsán környezeti kár nem keletkezett. A baleset okainak és a felelősségnek a megállapítására a cég vizsgálatot indított - olvasható a gyógyszergyár közleményében.

Olvasóink írták

 • 1. Emberségetavilágnak 2013. január 19. 06:19
  „Sokadik hasonló eset.
  A külső karbantartó cég részesítette-e munkavédelmi oktatásban a dolgozóit?
  Tudták-e, értették-e a dolgozók, hogy hová, milyen várható körülmények közé mennek?
  Miért nincs mérőműszerük ezeknek az embereknek, vagy ha van, miért nem használják?
  Miért nincs megfelelő védőfelszerelésük ezeknek az embereknek, vagy ha van, miért nem használják?
  Meg még számtalan kérdés.
  Ilyen az, amikor a sok bába közt elvész a gyermek: a legfőbb érték, az ember.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balog: létrejött a megállapodás a pedagógus sztrájkbizottsággal

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete nem írja alá a megállapodást. Tovább olvasom