Délmagyar logó

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

NMHH: mind a négy nyertes szolgáltatóval létrejött a frekvenciamegállapodás

Az NMHH sikeresen lezárult frekvenciapályázatán a Telenor 31,7 milliárd forintért a "B" csomagot nyerte el.
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) november 7-én aláírta a Telenor Magyarország Zrt.-vel a legutóbbi frekvenciapályázaton elnyert frekvenciablokkok használatbavételéhez szükséges hatósági szerződést, így mind a négy nyertes szolgáltatóval létrejött a megállapodás - közölte az NMHH az MTI-vel kedden.

A közlemény emlékeztet: az NMHH sikeresen lezárult frekvenciapályázatán a Telenor 31,7 milliárd forintért a "B" csomagot nyerte el, amelyben a szolgáltató egy 10 megahertzes (MHz) blokkhoz jutott a 800 MHz-es sávban, egy 2 MHz-es blokkhoz a 900 MHz-es sávban és egy 20 MHz-es blokkhoz a 2600 MHz-es sávban. Az eredményhirdetéstől számított 45 napos határidőn belül kellett a hatóságnak a nyertes pályázókkal megkötni a hatósági szerződést, pénteken immáron a negyedik szolgáltatóval is aláírták a megállapodást.

A lezárult frekvenciapályázaton a Telenor 64 MHz-cel növelte a rendelkezésre álló frekvenciamennyiségét, így a teljes frekvenciakészlet 33 százaléka jut a Telenornak.

A közlemény szerint a Telenor a megállapodásba foglalt pályázati vállalásai szerint hónapokon belül teljes lefedettséget ér el Budapesten, majd a Balaton melletti települések és a nagyvárosok lefedettségét bővíti tovább. A szolgáltató 3 éven belül a lakosság 98 százalékára kiterjeszti a 4G-lefedettséget és 15-20 milliárd forintot fordít hálózatfejlesztésre. A Telenor az ezer főnél kisebb települések 19,71 százalékát fedi le egy éven belül, a 800 MHz-es sávban pedig három éven belül 67,57 százalékos lesz a lefedettség.

Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója az aláírással kapocsolatban elmondta: Magyarországon mindenki a legjobb szolgáltatásokat és a legjobb hálózatot érdemli, ezért szeretnék mindenkihez és mindenhová eljuttatni a nagysebességű Hipernetet. Az új frekvenciákkal a Telenor tovább javítja az ügyfélélményt, büszkék arra, hogy a Telenor Magyarország 20. születésnapját azzal ünnepelhetik, hogy a Hipernet folyamatos bővítésével az egész országban elérhetővé teszik innovatív szolgáltatásaikat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: egész Európa érdeke, hogy azeri gáz érkezzen Közép-Európába

Magyarország és egész Európa stratégiai érdekének tartja Orbán Viktor miniszterelnök, hogy… Tovább olvasom