Délmagyar logó

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Nő a Tisza-tó népszerűsége

10-15 százalékkal több a vendég - külföldiek és hazaiak egyaránt -, akik 23 százalékkal több napot töltenek el a Tisza-tó környékén. Idén félmillió látogatóra számítanak a térségben.

Kattintson a képre!
A térségben főleg az ökoturizmust igyekeznek fejleszteni, ennek keretében élményparkot terveznek Poroszlón bemutatószigetekkel, háromdimenziós mozival, és egy hatalmas akváriummal, amely a térség állatvilágát ismertetné meg a látogatókkal - írja a Népszabadság.

Tavalyhoz képest 23 százalékkal emelkedett a vendégéjszakák, és 10-15 százalékkal a vendégek száma a Tisza-tónál idén kora nyáron. A Magyar Turizmus Rt. helyi irodája szerint a külföldi vendégek zöme osztrák és német, de egyre több szlovák, olasz és lengyel turista látogat  az Abádszalók, Tiszafüred, Kisköre és Poroszló nevével fémjelzett üdülőcentrumba. Nő a hazai vendégek száma, a magyarok közül főleg a horgászok, a kerékpárosok és a természetjárók körében népszerű a hely - írja a Népszabadság.

Az ökoturizmus szerepének növekedése miatt Poroszlón ökológiai centrum kialakítását tervezik, első lépcsőben félmilliárd forintból építik meg egy kilenchektáros élménypark egy részét. Itt a tó természeti értékeit mutatnák be. A központ működtetésére a Hortobágyi Nemzeti Park és a poroszlói önkormányzat közösen hoz létre egy közhasznú társaságot.

A lap szerint még az idén megkezdik a tervek kidolgozását, jövőre pedig fogadóhelyiségeket, és hat bemutatószigetet alakítanak ki. A kezdeményezők uniós pénzekből remélnek megépíteni egy hatalmas akváriumot, amely teljes keresztmetszetében szemléltetné a tavat, egy háromdimenziós moziban pedig a tóban és környékén élő állatokat mutatnák be.

Idén félmillió látogatóra számítanak a térségben. Ám a nyilvántartott szálláshelyek száma ehhez nem elegendő. Így évente több tízezer vendég száll meg illegálisan működő magánpanziókban. Abádszalók az évi 30 millió forintos idegenforgalmi adóbevételének megháromszorozódását várja az ennek kapcsán indított ellenőrző akcióktól, melynek keretében ezeket az illegális panziókat keresi két ellenőrző csapat - írja a Népszabadság..

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Antiszemitizmussal vádolják Mel Gibsont új filmje miatt

Az amerikai rágalmazásellenes liga szerint Gibson filmjében negatív színben tűnteti fel a… Tovább olvasom