Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Női edzőt keresnek a tornászok

A soproni fiatal tornászok közül hatan utazhatnak el nyáron a Bangkokban megrendezendő diákjátékokra. Az egyesület helyzetén viszont egy női edző sokat segíthetne.
Hagyományosan húsvéthétfőn tartják meg a soproni kurucdombi sporttelepen a fiatal tornászok házibajnokságát, azaz a Nyuszi-kupát. Nem volt ez másként idén sem, a családi klubdélutánra az ausztriai Nagymartonból (Mattersburg) is érkeztek résztvevők. A soproni tornászoknak hasonlóan mozgalmas lesz a mostani hétvége is, hiszen hárman indulnak majd a németországi meghívásos nemzetközi versenyen.
– Aztán már most edzünk a nyáron Bangkokban megrendezendő diákjátékokra – mondja Pánczél Miklós vezetőedző. – A korcsoportos tornára Sopronban jelenleg hat versenyző készül. A csapatunknak további nagy lökést adna, ha sikerülne egy női edzőt találnunk. Ám a helyzetünk így sem mondható rossznak. Persze lehetne korszerűsíteni a felszereléseket, de a mostanival is elégedettek vagyunk.
Az egyik délutáni edzés közben találkozunk az általános iskola nyolcadik osztályába járó Lehota Szimonettával. Az ifjú és tehetséges sportoló nagy álma, hogy kijusson az olimpiára. – Persze, sokat kell még készülnünk, de azt hiszem, sikerülhet – teszi hozzá. – Hetente hat nap edzünk, ugyanakkor sokszor versenyre is megyünk. A torna szerintem érdekesebb, mint a többi sport. Igaz, az edzéseken figyelni kell, mert könnyen sérülést lehet szerezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz

a Kolostor-

hegyen

Tűz pusztított Sopronban a hétvégén. Szombaton késő este a Kolostor-hegyen csaptak fel a lángok és… Tovább olvasom