Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Novák Előd rágalmazásért feljelenti L. Simon Lászlót

Novák Előd állítása szerint L. Simon László "azt hazudta, hogy nyílt antiszemita kijelentéseket" tett a jobbikos politikus a testület hétfői ülésén.
Novák Előd, a Jobbik alelnöke, a kulturális bizottság tagja rágalmazás miatt feljelenti a testület fideszes elnökét. Novák Előd állítása szerint L. Simon László "azt hazudta, hogy nyílt antiszemita kijelentéseket" tett a jobbikos politikus a testület hétfői ülésén.

A jobbikos politikus keddi közleményében felszólította L. Simon Lászlót, hogy "ne bújjon a mentelmi joga mögé!"

L. Simon László az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: a Fidesz elfogadhatatlannak és felháborítónak tartja, hogy nyílt antiszemita kijelentések hangozzanak el a parlamentben vagy annak valamely bizottsági ülésén, és ez ellen a jövőben is határozottan fellépnek.

A Fidesz közleménye szerint a Jobbik képviselője a bizottság hétfői ülésén a tervezett 2014-es holokauszt-emlékév kapcsán "holokausztiparnak és a közpénzek elherdálásának" nevezte a kormány szeptemberben bejelentett döntését a Józsefvárosi pályaudvar holokauszt-emlékhellyé alakításáról és a 2014-es megemlékezéseket szolgáló civil alap létrehozásáról.

Novák Előd közleményében úgy fogalmaz: "az illetékes kulturális bizottság ülésén az egyebek napirendi pontban joggal neveztem hullarablásnak a holokausztipar legújabb, 6,5 milliárdos közpénzlenyúlását, hiszen áldozatokra hivatkozva akarnak hasznot húzni a megélhetési emlékezők és bűnbakképzők". Emellett feltette a kérdést: tekintettel arra, hogy már létezik Holokauszt Emlékközpont, van Terror Háza Múzeum és számtalan, az állam által létrehozott vagy támogatott holokauszt-kiállítás és -megemlékezés, érthetetlen, miért kell az adófizetők pénzét újra egy többmilliárdos emlékparkra fordítani?

A Jobbik álláspontja szerint Magyarország legnagyobb nemzeti tragédiája "a trianoni országvesztés", aminek ugyanakkor a mai napig nincsen semmiféle állami emlékparkja vagy állami múzeuma, "szemben a zsidósággal kapcsolatos emlékhelyek tucatjaival, amelyek a magyar költségvetésből minden évben átlagon felüli támogatást élveznek".

A Jobbik felszólítja a kormányt, válaszoljon végre: a magyar társadalom ezzel az újabb sokmilliárdos holokauszt-jóvátétellel megfizette-e már egyszer s mindenkorra a zsidósággal szemben elkövetett "történelmi bűnét", illetve "miért akar a kormány a magyar társadalomból és a jövő generációiból bűnbakot nevelni, s miért akarják a bűnös nemzet hamis sztereotípiáját tovább erősíteni"? - fogalmaz Novák Előd.

Olvasóink írták

 • 6. majzik 2013. október 16. 08:21
  „6,5 milliárt kérdőre vonása nyilt holokauszt tagadás !”
 • 5. pachakuti 2013. október 15. 21:40
  „Ejnye Novák Előd!
  Nem akarod/akarjátok a helyes irányt felvenni, pedig neked/nektek is szólnak Vezetőink!

  -"Azt magyarázom az embereknek, hogy nekünk tilos a zsidókra mint veszélyre tekintenünk, inkább tekintsünk rájuk, mint Isten ajándékára." (Orbán V.)
  -"A szembenézés azt jelenti, hogy törvényerőre emelkedik az emlékezés parancsa és a felejtés tilalma " (Lázár J.)”
 • 4. KukoricaJános 2013. október 15. 20:09
  „Őrület ez az állandó zsidózás! És ennek már semmi köze Hitlerékhez, mert ezt a ma embere csinálja.”
 • 3. xenopus 2013. október 15. 18:20
  „Sajnos az a szomorú igazság, Nováknak igazat kell hogy adjak!
  Fontos az emlékezés, megemlékezés, de pár éve oly szinten "sulykolják" az emberekbe hogy már lassan bűnösnek is kellene magunkat érzeni olyan miatt amit SEM ÉN SEM A SZÜLEIM, ROKONAIM NEM KÖVETTÜNK EL!!!!!
  Szervezzenek megemlékezést az érintett hitközségek saját költségeiken, de ne a MI adóforintjainkon! Azt inkább költsék az egészségügyre, az úgy is haldoklik!
  Lehet szerényen, alázatosan, csendben, minden felhajtás nélkül megemlékezni! Nem kell rögtön milliárdokban gondolkodni, ami az emberekben kiveri még jobban a biztosítékot.
  Ez az én véleményem, remélem senkit nem bántottam meg vele!”
 • 2. Pirát 2013. október 15. 17:45
  „Szerintem is jobb helye lenne annak a pénznek...mondjuk kapásból, a hajléktalan ellátásban ! vagy a tüzifa segély akcióban. Mellesleg a múlt heti események bebizonyították, hogy a jobbik által felvetett, a kettős állampolgárságú képviselők listázása szükséges, mert élő nemzetbiztonsági kockázatot jelent ! Csak azt kell végig gondolni: milyen náció, kik uszították ezt a Tavaris nevű luzitán barmot, Magyarország ellen - Brüsszelben !
  Más: hovatovább egyes fidesz-csörtetők már-már ránk erőltetik a kollektív bűnösség doktrináját - ugyanakkor a Benes dekrétumok ellen meg tiltakoznak. Hagyjanak már békén bennünket !!! A nagyapáimnak már nem, az apámnak , még nem, nekem meg eleve nem lehetett semmi közöm a holokauszthoz vagy a zsidóüldözéshez ! Vegyen és szórjon hamut a saját pénzéből, aki érintett, a többiek pénzétől meg tartsa távol magát minden éhenkórász politikus, és ne építgessenek abból "mű" emlékhelyeket !!!”
 • 1. StencilAtya 2013. október 15. 14:35
  „mocskos fidesz csűrhe mást sem csinál csak hazudik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán Viktor: a Mol jó kezekben van, megvédjük, ha kell

Magyarország újraiparosodásáról, erős nemzeti ipar létrehozásáról és a Mol jelentőségéről beszélt… Tovább olvasom