Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Növekedett a belvízzel elöntött terület az országban

Jelenleg összesen 898 km-en van árvízvédelmi készültség, ebből 299 kilométeren I. fokú, 452 kilométeren II. fokú, 147 km hosszon pedig III. fokú, amelyet a Krasznán és a Hortobágy-Berettyó felső szakaszán tartanak fenn.
A belvízzel elöntött terület nagysága 242 ezer ha. Fegyvernek, Kunszentmárton Kungyalu településrésze, és Domaszék III. fokú készültségben védekezik. A tűzoltóságok 2006. március 15-én 87 alkalommal nyújtottak segítséget az önkormányzatoknak..

II. fokú az árvízvédelmi készültség a Zagyva alsó szakaszán, a Fekete- és a Kettős- Körösön, a Hortobágy-Berettyó alsó, a Berettyó alsó, a Sebes-Körös torkolati és a Hármas-Körös felső szakaszán. I. fokú készültség van a Lónyay főcsatorna alsó, a Zagyva középső, Berettyó felső szakaszán, a Fehér-Körösön és a Hármas-Körös alsó szakaszán van.

A 11 vízügyi igazgatóság területén, 72 szakaszon van érvényben belvízvédelmi készültség, ebből 17 szakaszon I. fokú, 40 szakaszon II. fokú és 15 szakaszon III. fokú. Ezen kívül 10 szakaszon folyik még preventív védekezés. Március 15-én a védekezésben 980 fő vett részt, a munkálatokhoz 273 gépkocsit és 68 munkagépet vettek igénybe a vízügyi szervek részéről. A rendvédelmi és katasztrófavédelmi szervek, az önkormányzatok, valamint a lakosság részéről 1277 ember vett részt a védekezésben. Összesen 137 önkormányzat területén rendeltek el védelmi készültséget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb madárinfluenza elleni védőkörzetek Bács-Kiskunban

A Bács-Kiskun Megyei Védelmi Bizottság tájékoztatása szerint a Hercegszántó és Dunaföldvár… Tovább olvasom