Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

Növeli kapacitását a győri Magna Steyr

Jelentősen bővíti győri irodáját a Magna Steyr ECH, a legnagyobb autógyáraknak dolgozó, grazi központú vállalat.
A leányvállalat az idén negyvenhétről több mint nyolcvanra kívánja emelni a mérnökök létszámát – mondta el tegnapi tájékoztatóján Igor Oreb, a cég győri kirendeltségvezetője.

A Magna Steyr ECH Győr Kft.-t 2001-ben azzal a céllal alapították, hogy a Győr környéki és kelet-európai piacon jelen lévő autóipar számára mérnöki szolgáltatásokat nyújtson. A cég elsősorban gépjárműalkatrészek és -rendszerek fejlesztésével foglalkozik. Az anyacég világszerte 22 országban 219 gyártó és 49 fejlesztő telephelyen 81 ezer dolgozót foglalkoztat. Elsősorban az

Audinak, a BMW-nek, a Fiatnak és a Ferrarinak szerelnek össze személyautókat. Az év elején szóba került, hogy Győrött is létesítenének egy BMW-összeszerelő üzemet, de végül India mellett döntött a cégvezetés. A tervezéssel és fejlesztéssel foglalkozó győri kirendeltség azonban dinamikusan fejlődött alapítása óta, a kezdő 6 fős létszám 2005-re 37-re bővült. A mostani kapacitásbővítéssel a forgalom 20 százalékkal nő.

A sajtótájékoztató után a cég bemutatta Grazban gyártott saját autóját, a Milát, amelynek sorozatgyártását nem tervezi a vállalat, a prototípussal csupán reprezentálni kívánja, hogy a szakemberek képesek elvégezni valamennyi tervezési és gyártási munkát. A győri kirendeltség kapacitásával kapcsolatos elképzeléseket példázza, hogy a Magna Steyr itteni leányvállalata 2010-ben már egy komplett

autó kifejlesztésére szeretne vállalkozni. A cég egyébként eddig 127 millió forintot fektetett be a folyók városában, ennek nagy részét a gyártást segítő és kommunikációs munkaeszközök beszerzésére fordította.

Kelecsényi Rita, a cég személyügyi vezetője hangsúlyozta azt is: a Magna Steyr egyre szorosabb kapcsolatot kíván kialakítani a győri Széchenyi-egyetemmel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Írja meg! Címünk: Kisalföld… Tovább olvasom