Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Novemberben bezárta titkos börtöneit a CIA

Az ABC televízió szerint a CIA azután szánta el magát a börtönbezárásra, hogy a sajtóban napvilágot láttak a titkos terrorista börtönök létezésével kapcsolatos értesülések. Az Egyesült Államok mindeddig hivatalosan nem erősítette meg, de nem is cáfolta a szóban forgó titkos börtönök létezését.
Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség csak a múlt hónapban, azaz novemberben zárta be titkos európai börtöneit az ABC televízió helyi idő szerint hétfői jelentése szerint.

CIA-köröket idézve a televíziós csatorna arról tudósított, hogy ezek után tizenegy hírhedt al-Kaida terroristát Kelet-Európából "egy, valahol Afrikában lévő CIA-létesítménybe" szállítottak át. Az ABC szerint a Központi Hírszerző Ügynökség nem volt hajlandó állást foglalni a szóban forgó értesülésekkel kapcsolatban.

Az Egyesült Államok mindeddig hivatalosan nem erősítette meg, de nem is cáfolta a szóban forgó titkos börtönök létezését. Mindez, illetve ezzel összefüggésben az állítólagos CIA-repülőgépjáratok ügye az egyik központi téma lesz Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter kedden Berlinben kezdődő tárgyalásain, továbbá Rice európai körútjának további űállomásain.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aki alkuszik, többnyire jobban jár

A karácsonyi vásárlási lázban annak néztünk utána, vajon lehet-e az üzletekben alkudni az árakra. Tovább olvasom