Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Novemberben tartanak tárgyalást a mándoki tanárverés ügyében

November 3-án tart tárgyalást a Kisvárdai Városi Bíróság a mándoki tanárnőt megverő két nő ügyében – tájékoztatta az MTI-t a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság szóvivője kedden.
A tárgyalásra eredetileg szeptember 10-én került volna sor, de ezen sem a tanú, sem pedig a vádlottak nem jelentek meg – mondta Nyakó Zsuzsanna elnökhelyettes.

A mándoki tanárverés néven elhíresült eset idén februárban történt a szabolcsi település általános iskolájában: a pedagógus az elsőrendű F. Attiláné vádlott gyermekét figyelmeztetésben részesítette rossz magatartása miatt. A rendreutasításon feldühödött anya és egy másik nő elment az iskolába felelősségre vonni a tanárt, aki éppen a farsangi műsort próbálta az iskola színháztermében a többi gyerekkel.

A tanárnőt a másodrendű F. Szandra vádlott szidalmazta, majd testét ököllel ütötte; a sértettet hajánál fogva a föld felé húzta, majd a radiátornak lökte. A földön fekvő nőt ezután többször combon rúgta – olvasható a vádiratban. Miután a pedagógus felkelt a földről, az elsőrendű vádlott megütötte, és rákiabált az események hatására sírva fakadt gyerekekre is.

A bántalmazás következtében a tanárnő nyolc napon belül gyógyuló, többrendbeli zúzódásos sérüléseket szenvedett – tette hozzá Nyakó Zsuzsanna.

A tárgyalásra az elsőrendű vádlottat elővezetéssel, a másodrendűt a büntetés-végrehajtási intézetből, míg az eset fiatalkorú tanúját gyermekotthonból rendeli idézni a hatóság.

Olvasóink írták

  • 2. dodó 2009. szeptember 15. 21:31
    „A T E A D Ó D A Z Ő J Ö V Ő J Ü K ! ! !”
  • 1. KolompárRómeó 2009. szeptember 15. 13:51
    „Ez is a támogatandó, megvédésre érdemes kultúrájuk része. Mindenképpen még több pénzt nekik, felmenteni mindet, a tanárt pedig beperelni, kártérítésre kötelezni, mindenét elvenni és a szerencsétlen hátrányos kisebbségieknek odaadni. Vagy eleve a kocsmába utalni, egész éjjel ingyen mindet leitatni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MTV-székház ostroma: ítélethirdetés lehet délután

Akár ítélethirdetésig is eljuthat az MTV-székház három évvel ezelőtti ostroma miatt indult… Tovább olvasom