Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Novembertől szülést könnyítő gélt használhatnak a kismamák

Gyorsabban és könnyebben világra jöhet a baba, csökkenhetnek a komplikációs veszélyek - ezt ígéri az az újdonság, amelyet több nyugat-európai ország után novembertől már a hazai szülészeteken is bevethetnek a mamák kérésére a szakorvosok.
A mind több patikában kapható terméket a szülészorvossal való konzultáció után a kismamáknak kell megvásárolniuk és magukkal vinniük, ha elérkezik a baba világrajövetelének ideje.

A Dianatal Szülészeti Gélt a svájci Frauenklinik Basel egyetemi kórházban dolgozták ki Frauenklinik Basel egyetemi kórházban tesztelték, valamint a Frauenfeldben, és Schaffhausenben található kórházakban, több mint 3oo szülésnél, nemzetközi előírások, szabványok szerint.

A klinikai tesztelés során semmilyen mellékhatást nem észleltek sem az anyáknál, sem a babáknál. A forgalomba helyezés óta sem jelentettek egyetlen esetet sem, amikor káros mellékhatás jelentkezett volna. Az eredmények alapján a készítményt ma már Svájcban, Németországban Ausztriában és Hollandiában is sikerrel alkalmazzák.

A szülészeti gél kidolgozásában és tesztelésében részt vevő külföldi orvosok október végén a Magyar Tudományos Akadémián számoltak be eredményeikről a hazai szakorvosoknak, akik több hazai egyetemi klinikán már maguk is kipróbálhatták a gélt, amely csúszós bevonatot képezve a szülőcsatornában jelentősen megkönnyíti a szülést, mivel lerövidíti annak időtartamát, csökkenti a fájdalmat és az erőkifejtést.

A síkosítás enyhíti a vajúdás során a hüvelyi vizsgálatokkal járó kellemetlen érzést, megkönnyíti a placenta manuális eltávolítását, védi a gátat a berepedéstől, csökkenti a szülés közbeni sérülések (pl. a baba kulcscsonttörés) rizikóját – mondták el a tanácskozáson az orvosok.

Olvasóink írták

  • 1. lascsikkt 2008. november 21. 11:58
    „Tisztelt szerkesztőség,

    Kérném Önöket hogy adják meg hol lehet beszerezni ezt a gélt (Bp. és környéke)?

    köszönettel,

    Lascsik-Sz. Kinga”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márta István: Nem lesz jövőre Művészetek Völgye Fesztivál

A fesztiváligazgató azzal indokolta a döntést, hogy az ország jelenlegi gazdasági helyzete miatt jövőre minimális az esélye annak, hogy meg tudják rendezni az összművészeti eseményt. Tovább olvasom