Délmagyar logó

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 6°C | 16°C

Nyárfákat vágtak ki

Olvasóink hívták fel a figyelmet arra, hogy több gyönyörű nyárfát vágtak ki az utóbbi időben Győrben, a kis Erzsébet híd mellett, a Mosoni-Duna partján. Azt kérdezték: jogszerűen meg lehet-e ezt tenni.
Lapunk Szekeres Györgyöt, a polgármesteri hivatal környezetvédelmi irodavezetőjét kérdezte erről. P elmondta: a hatályos jogszabályok szerint magánterületén bárki bármilyen fát kivághat anélkül, hogy engedélyt kérne rá. Ebben az esetben is ez történt, bár a Zátony pizzériát működtető kft. tájékoztatót küldött az önkormányzathoz, ami amúgy nem volt kötelessége. Ebből kiderül, hogy a jegenyenyárfák kivágását az indokolta, hogy időskoruk miatt egyre gyakrabban hullottak le róluk egyre nagyobb ágak, amelyek veszélyeztették az alattuk parkoló autókat.
Korábban egyébként a környező csónakházak mellől is kivágták ezeket a növényeket. Szekeres György hozzátette: a problémát felvetők arra emlékezhetnek, amikor még minden fa kivágásához engedélyt kellett kérni, akkor is, ha az a kertben álló cseresznyefa volt.
Az életszerűtlen és betarthatatlan szabályozás hat-hét évvel ezelőtt változott meg. Azóta csak akkor kötelező az engedély, ha a fa közterületen áll – ilyen esetekben viszont akkor is kell, ha azt az illető maga vette és ültette.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tervez tavaszi kirándulást?

Tovább olvasom