Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

Nyári táborok gyerekeknek

Idén már második alkalommal rendezi meg az egész vakációt kitöltő nyári napközit a Petőfi-iskola. A szülők választhatnak a kicsiknek bejárós kerámia-, kézműves- és „picurtábort” is.
A Petőfi Sándor általános iskola második éve rendezi meg az alsó évfolyamos tanulók nyári napközi otthonát. Mint megtudtuk, az intézmény már fogadja a jelentkezőket.

Egész napos foglalkozások

– A város összes alsósát várjuk a nyári napközibe, melynek célja, hogy a szünidőben levegye a terhet az elfoglalt szülők és nagyszülők válláról – mondta el Mikos Györgyné, a Petőfi-iskola megbízott igazgatóhelyettese. – A tavalyi tapasztalatok azt mutatják, van olyan gyerek, aki az egész vakációt a nyári napköziben tölti, és vannak, akik csak abban a néhány hétben, amikor a szülők nem tudják másképpen megoldani az elhelyezést. Az elmúlt évben nagyon jól sikerült a tábor, és most úgy tűnik, még többen lesznek. Mindennap reggel nyolc és délután négy között nyújtunk elfoglaltságot, szervezünk vetélkedőket, múzeumlátogatást, gondoskodunk a rendszeres sportolásról, valamint cenki kirándulás és Fertő tavi sétahajózás is szerepel a programban. Az ellátásért a szülők napközis – tehát étkezési – díjat fizetnek. Aki a tanévben térítésmentesen részesül napközis ellátásban, annak a nyári napközi is ingyenes.

Ötezer forint a részvételi díj

A Lackner-iskola melletti kisházban a Gyermekjóléti Központ tartja napközis táborát kamaszoknak. A központ munkatársai heti turnusokban három héten át fogadják az iskolásokat június 19-től. Az első turnus bűnmegelőzési tábor drogprevenciós programokkal, valamint rendőrségi és tűzoltósági látogatásokkal, a második és harmadik hét pedig hagyományos uszodás-kirándulós napközi reggel nyolc és délután négy óra között. A heti ötezer forintos részvételi díj tartalmazza az étkezést, az uszodai belépőjegyeket és a kirándulások költségeit is.
A Gyermek- és Ifjúsági Központ bejárós táborokat szervez: 4–6 éveseknek június 26-tól

augusztus 4-ig hetente „picurtábort”, 7–14 éveseknek kerámia- és kézművestábort kínálnak, valamennyit heti tízezer forintért.

További táborozási lehetőségek

Néptánctábor több turnusban általános iskolásoknak, jelentkezés a Petőfi-iskolában (Soproni Pendelyes Kulturális Egyesület). Sportnapközis táborok: kosárlabda-, labdarúgás-, aerobik-, tenisz-, lovaglás-, néptánc-, kézműves-, számítástechnika-, harcművészeti tábor, június 19. és július 14. között (Aqavarázs Rekreációs Sportegyesület). Bővebb információ és jelentkezés az 523-356-os telefonszámon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem volt áram Ikrényben

Tegnap este olvasóink jelezték szerkesztőségünknek, hogy órákon keresztül nem volt áram Ikrényben és… Tovább olvasom