Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Nyáron átköltözne az ítélőtábla

Folytatás az 1. oldalról.

Az ítélőtábla tegnapi műszaki bejárása apropóján a Kisalföld megkérdezte a kivitelező Európai Építő Rt. termelési igazgatóját, Nagyiványi Antalt, aki egyelőre csak annyit kívánt nyilatkozni: május 31-én megtörténik az épület műszaki átadása.
A győri Szent István úton áthaladók láthatták: körülbelül két héttel ezelőtt „lehullott a lepel”, vagyis kiderült, hogy mit rejtett hónapokig a ponyva.
A tetszetős, modern épület belül majdnem

teljesen elkészült, jelenleg a belső bútorokat szerelik fel, például a leendő tárgyaló-

termekben.
Az épületnél egy alvállalkozó a munkásaival hét nap alatt kialakította az Újlak utca felőli parkolóhelyeket, de látható az is, hogy az épület környezete még igencsak félkész állapotban van. A győri útkezelő szervezet tájékoztatásából kiderült: az ivóvíz-, az elektromos ellátás és a gázvezeték már elkészült, a telefonhálózat kiépítése pedig folyamatban van. A csapadék- és a szennyvízelvezető átkötéseivel két hét múlva végeznek a tervek szerint és ezután alakítják ki az utat, a járda díszburkolatát és az új közvilágítást. Mindez azt jelenti, hogy június végére készül el az ítélőtábla környezete – tudatta az útkezelő szervezet.
Ami az épületet illeti, már a laikus előtt is kirajzolódik a törvénykezési épület belső elrendezése. A tárgyalótermeket az egyik, az irodákat a másik részben alakítják ki. A Domb utca felé eső, soklépcsős főbejáraton kívül a mozgáskorlátozottaknak kialakított bejáratot is találunk, a Révai utcára pedig az a széles kapu néz, ahol a rabszállító kocsi viszi az előállítottakat a tárgyalásra.
A tegnapi bejárás során egyébként a legapróbb részletek is vita tárgyát képezték a tervező, a kivitelező és a beruházók között, ez is az oka annak, hogy egyelőre egyik fél sem kívánt bővebben nyilatkozni. Dr. Világi Erzsébet, a Győri Ítélőtábla elnökhelyettese lapunknak úgy fogalmazott: „Ha a kivitelező valóban készre jelenti május 31-én a beruházást, akkor reményeink szerint a nyári ítélkezési szünet alatt birtokba tudjuk venni az épületet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az argentínok megnyerték utolsó meccsüket

VB-felkészülési mérkőzést játszott három dél-amerikai válogatott. Argentína biztosan verte… Tovább olvasom