Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Nyárra lesz Internet Explorer 7-es

A Microsoft jelenlegi tervei szerint az Internet Explorer 7-es nyilvános Beta-verziója nyárra elkészül.
Az átdolgozott kiadáson munkálkodó programozók máris több - főleg a webes fejlesztők által - eddig nagyon hiányolt funkciót építettek be a szoftverbe.

Így például az Internet Explorer most már támogatja a PNG formátumú képekben az átlátszóság használatát is, és több a stíluslapokkal (CSS) kapcsolatos rendellenesség is kiküszöbölésre került benne, amely eddig minden bizonnyal sok fejfájást okozott a webes fejlesztők számára. Természetesen a termék bővítésének és javításának folyamata ezekkel nem zárult le, és további fejlesztések várhatók benne.

A hírek szerint az Internet Explorer 7 végleges változata egy csökkentett privilégiumokkal rendelkező üzemmódben fog futni, amely vélhetőleg sikeresen fogja az egyre nagyobb veszélyt jelentő internetes fenyegetések útját állni. Az alapértelmezésben bekapcsolt üzemmódban az internet felől érkező támadásoknak nem lesz módjuk a mostani helyzethez hasonlóan a gazdagép erőforrásaihoz hozzáférniük, így többek között kémprogramokat és egyéb kártevőket sem tudnak majd telepíteni arra.

Ugyanakkor szigorítások lesznek várhatók az Internet Explorer 7 domainek közti szkriptelési lehetőségeiben is, amelyek célja a megbízható weblapokon beírt információk más weboldalak általi ellopásának megakadályozása lesz, és átdolgozásra kerül majd a biztonságos kommunikációt biztosító SSL csatoló felhasználói felülete is. Ezen kívül nem kizárt, hogy a böngésző szorosan integálásra kerül a Microsoft jelenleg még erősen tesztelés alatt álló kémprogram-irtó szoftverével is.

Forrás: prim.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mediawave, a múlt és jövő fesztiválja

Megnyílt a Mediawave, a „kamaszkorba" lépett fényírófesztivál, amely afféla … Tovább olvasom