Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Nyártól folytatódhat a Start program

Idén nyártól folytatódhat a Start program, ugyanis az Országgyűlés elfogadta a Start kártya további társadalmi csoportokra történő kiterjesztésére vonatkozó törvényt. A kártya most már a kisgyermekesek és az 50 év felettiek elhelyezkedési esélyeit is segítheti.
A kisgyermekesek elhelyezkedését segítő Start Plusz kártya tulajdonosát foglalkoztatónak a kedvezmény két éve alatt a munkáltatói és társadalombiztosítási járulékok helyett első évben 15 százalékos, míg a másodikban mindössze 25 százalékos járulékot kell fizetni.

A munkaerőpiacon gyakran hátrányos helyzetben lévő idősebb korosztály Start Extra programjában pedig első évben a munkáltatói és társadalombiztosítási járulékok helyett egyáltalán nem, míg a második évben is csak 15 százaléknyi járulékot kell fizetni. A kedvezmények a program két éve alatt egymás után több munkáltatónál is igénybe vehetőek.

A Start program eddig is sikeres volt: a Szociális és Munkaügyi Minisztérium pályakezdők elhelyezkedését segítő kártyáját 2005 ősze óta több, mint 47 ezren váltották ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyíltak az elnökválasztási urnák Franciaországban

Franciaországban vasárnap reggel nyolckor megnyíltak a szavazóhelyiségek és megkezdődött az… Tovább olvasom