Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 15°C Még több cikk.

Nyelvi táborban a Fenyő tériek

A Fenyő Téri Általános Iskola 1999 óta szervez külföldi nyelvi táborokat tanulói számára, melyet az intézmény igazgatója, Barilichné Tóth Rita kezdeményezett. Idén közel 90 tanuló vett részt a programokon, közöttük volt néhány a fertőrákosi és a Deák Téri Általános Iskolából is.
Az 5–6. osztályos tanulók Tirolba látogattak, ahol napi négy órában, három csoportban anyanyelvi tanároktól tanulhatták a német nyelvet. A gyerekek betekintést nyerhettek az ottani életbe, lehetőséget kapva ezzel, hogy németnyelv-tudásukat anyanyelvi környezetben bővítsék. A tanulók jártak Tirol tartomány székhelyén, Innsbruckban, és kirándulást tettek Sopron olaszországi testvérvárosába, Bolzanóba is. Németországban pedig II. Lajos neuschwansteini kastélyát nézték meg, valamint ellátogattak a régió különböző nevezetességeihez is. Látták a Swarovski-kristályvilágot, Ausztria legkisebb városát, Rattenberget, átkeltek az Európa-hídon és a Brenner-hágón, mindeközben német nyelvet hallgattak és használtak.
A 7–8. osztályosok nyelvi tábora Németországban, a bajorországi Passau környékén volt az idén. A gyerekek szintén napi négy órában a passaui Leopoldium Európai Gimnázium (Europäisches Gymnasium Leopoldium) termeiben koptatták az iskolapadot. Bajorország két nagy városába is ellátogattak: Münchenben kétórás, német nyelvű buszos városnézés keretében ismerkedtek a várossal, illetve Regensburgba tettek kirándulást. Ezek mellett hajókiránduláson is voltak, ahol nemcsak Passauval ismerkedtek, hanem az öreg Duna történetével is. Jártak múzeumfaluban, grafitbányában, üvegfúvó városban, dómokban és tiszteletüket tették Szent István király felesége, Gizella királyné sírjánál.

Nemzetiségi oktatás

Az iskola legfőbb céljának a német nemzetiségi nyelv megtanítását, a kisebbség történelmének, kultúrájának, hagyományainak megismertetését, valamint az anyaország megismerését tűzte ki. Ennek eléréséhez minden lehetőséget igyekszik kihasználni.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem volt áram Ikrényben

Tegnap este olvasóink jelezték szerkesztőségünknek, hogy órákon keresztül nem volt áram Ikrényben és… Tovább olvasom