Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Nyerje meg a Kisalföld szerzőinek könyveit!

Küldje el e-mailben október 15-ig, hogy a hét hány napján jelenik meg a Kisalföld? Címünk: jatek@kisalfold.hu.

Harcsás Judit-Vida Melinda: BOLDOGSÁGKERESŐK

„Batyusok vagyunk a szó legigazibb értelmében. Mert többnyire képtelenk vagyunk szabadulni egy-egy tragédiától, félelem szülte mondattól és nem utasítjuk vissza a segítséget kérő szót. Ötvenkét hét, ötvenkét embermese, ami róluk, rólunk szól, akár mindannyiunkról szólhatna.
Éppen ötvenkettő, hogy jusson belőle egy-egy – az év minden hetére. Hátha erőt ad, soraiban vigasztal, nekünk pedig arról üzen, hogy érdemes felállni, újra elindulni és leírni mindazt, amit e találkozások során tanultunk."

KISALFÖLD ANEKDOTIKUM 

Papírunk van róla! Jófajta, naponta nyolcvanezer példányban megjelenô
papírunk: újságírók vagyunk, a kutyafáját!
Ha nem is olyanok, mint Pulitzer József, Ady Endre, Krúdy Gyula vagy RáthMátyás, de mégiscsak zsurnaliszták. Azt is mondhatnám, mi vagyunk azok a krónikások, akiknek köszönhetô, hogy a világ nem változik nyomtalanul. Mert tudósítunk róla, mert leleplezzük, mert közhírré tesszük. Csak néha munka közben magunkról feledkezünk meg. A mi történetünkrôl a nagy rohanásban, arról a történetrôl, amely rólunk szól, amelyben mi vagyunk a fôszereplôk.

Ha egy csepp eszünk lenne, akkor naplót vezetnénk. Lehet, akad köztünk, aki ezt teszi, bár kétlem, hogy túl sokan, hiszen napközben annyit írunk, amennyi egy regényírónak is becsületére válna. Estékre így marad a borozgatás, a sörözgetés, a dumapartik, ahol elô-elôbukkan valami a ködös újságírói múltból vagy a néha még ködösebb jelenbôl. Sztorik, történetek, anekdoták. Ilyenkor aztán röhögünk vagy sírunk, nevetünk vagy búsulunk. Vagyis érezzük, hogy létezünk.
Ez a kötet egy csokrot nyújt át abból az ezeregy mesébôl, amely velünk esett meg. Mi mindig megírtuk és megírjuk az igazat, de ebben a könyvben egy kicsivel még ennél is többet...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemutatkoztak a csütörtöki hölgyek

Lolleh Bellon nem ismert szerző. Kötetét hiába keresnénk könyvtárak polcain. Darabja sem a színházi… Tovább olvasom