Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

Nyerjen jegyeket az Irish Dance Experience fellépésére!

Tíz szerencsés olvasónk 2-2 belépőjegyet nyer a világhírű ír sztepptánc show győri állomására.

November 25-én Győrben, a Magvassy Mihály Sportcsarnokban lép fel Catherine Gallagher világhírű sztepptánc-társulata, a The Irish Dance Experience.
 
Az Irish Dance Experience egy új különleges színfolt az ír tánc világában, amelyet olyan gyönyörű zene kísér, mely felemeli és gyönyörködteti a nézőt. Catherine Gallagher, aki tagja volt a világhírű Riverdance együttesnek, valamint írországi és világbajnokságok nyertese, a világ élvonalába tartozó pezsdítő tánc-produkciót valósít meg a színpadon. Az ír táncnak e színpadi változatában elképzeléseit olyan koreográfiában valósítja meg, amely teljesen elkápráztatja a közönséget. Az ír szteptánc legkiválóbb táncosaiból álló együttes kíséri - az általuk táncolt ritmusra megmozdul a láb, a szem szinte alig tudja követni az elképesztő ritmusú táncmozdulatokat és a zenét.

A különböző részeken keresztül, mint például a Zászlók és Figurák katonai gyorsaságú és pontosságú megvalósításával, vagy a Könnyű, mint a pihe, illetve a lélegzetelállító Álarcosbál előadásával ez a produkció az ír táncot, mint megdöbbentő és hatásos mesterség mutatja be, és ezáltal a közönség életre szóló élményben részesül.

Catherine úgy érezte, hogy a zenei gazdagság általában véve hiányzik más produkciókból, így - amellett, hogy a show alapja természetesen az eredeti reel és jig dallamok és a dudazene, amelyekre oly sok éven keresztül táncolt - más zenei stílusokat is be akart hozni. Elkezdett olyan stílusokat keresni, amelyek megérintik a közönséget, amelyek arra késztetik az embereket, hogy lábukkal üssék a ritmust, kezükkel pedig tapsoljanak, így például műsorában felhasználja a jazz és a drum and bass elemeit éppúgy, mint a legnépszerűbb klasszikus dallamokat.

NYERJEN KÉT JEGYET AZ ELŐADÁSRA!

Válaszoljon az alábbi kérdésre, s nyerje meg a 10x2 belépőjegy egyikét!
Melyik ősi nép zenéjéből táplálkozik az ír népzene?

a.) kelta
b.) viking
c.) germán

A válaszokat a jatek@kisalfold.hu címre várjuk, november 23-ig. Az üzenet tárgya "sztepp" legyen, s kérjük, az üzenetben tüntesse fel postacímét és telefonszámát is!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

további eredmények

REAC–Kaposvár 3–3, Lombard-Pápa–Vasas 1–2. Tovább olvasom