Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Nyerjen mozijegyet A halott menyasszonyra!

Nyerjen két jegyet "A halott menyasszony" című animációs filmre, a győri Lloyd moziba!

A Halott Menyasszony és a boldogtalan vőlegény története egy orosz népmesén alapszik. A mesében egy férfi véletlenül frigyre lép egy elhalálozott menyasszonnyal, aki magával rántja a szerencsétlent az alvilágba. A romantikus, ugyanakkor hátborzongató történet felkeltette Tim Burton író-rendező figyelmét. Burton tíz éven keresztül dolgozott a stoptrükk technikával készített egészestés animációs filmen.

A sztori

Egy viktoriánus faluban két félénk fiatal házasodni készül, noha azelőtt egyszer sem találkoztak.
A halkonzerv-mágnás Van Dorték mindig arról álmodtak, hogy bekerüljenek a felső tízezerbe. Igen ám, de hiányzik a rang, a cím, a stílus, szóval minden egyéb. Az Everglotok egy herceg egyenes ágú leszármazottai, csak éppen pénz nem csörög a sufniban. Vagyonuk rég elapadt, csupán a patinás névvel és a rang patinájával takarózhatnak. Persze azért van még egy adu a kézelőben: nevezetesen leányuk, Victoria. Noha a szülők soha nem láttak maradandó értéket egy szem leányukban, kiderül, hogy éppen ő lehet a belépőjük vissza a jet set Paradicsomába, a Van Dort klán legénysorban levő fia, Victor révén.

Az Everglot család kész arra, hogy a szentségtörés fölött szemet hunyva hozzáadja Victoriát a rettenetes Van Dort klán sarjához, mert, ugye, az újgazdag azért csak gazdag. Az üzlet megköttetik, a két család lázasan készül a nagy eseményre, és a két házasulandó fiatalt kivéve mindenki boldog. Victor és Victoria az esküvő előestéjén találkoznak először, amikor is a két család összeül, hogy a két fiatalt megfelelő pompa mellett bemutassák egymásnak, és persze megtartsák a menyegzőpróbát. Nehéz eldönteni, a mátkapár melyik tagja viselkedik félénkebben eme találkozás alkalmával, de felcsillan egy szikrányi remény, hogy mindenek ellenére a fiatalok között igaz szerelem szövődhet. A próba alkalmával azonban Victor annyira belezavarodik a házassági eskü szövegébe, hogy Galswells atya elbocsátja, mondván, csak akkor kerüljön ismét a szeme elé, amikor betéve tudja a szükséges mondatokat.

A fiatalember beveszi magát a falut övező sötét erdőbe. Mihelyst magára marad, azonnal sikerül elmondania az eskü szövegét, és olyannyira belejön a szerepébe, hogy végső gesztusként egy öreg fa gyökerére húzza a jegygyűrűt. A gyökér azonban nem az, aminek látszik: oszlásnak indult, mindazonáltal különös szépségű nőalak emelkedik ki a földből, testén menyasszonyi ruhára emlékeztető rongyok, csontos ujján ott fénylik Victoria gyűrűje. Victor akaratán kívül eljegyezte magát a Halott Menyasszonnyal…

NYERJEN JEGYET A FILMRE!

Válaszoljon helyesen az alábbi kérdésre, és nyerjen két belépőjegyet a film vetítésére, a győri Lloyd moziba!
Miből kel életre a film egyik hőse, a halott menyasszony?

a.) egy fa gyökeréből
b.) egy tóból
c.) egy madár testéből

A válaszokat a jatek@kisalfold.hu címre várjuk, január 12-ig (csütörtök). Kérjük, az üzenetben tüntesse fel telefonszámát és pontos lakcímét is!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuscsere Sopronban

Egy kapus jött, egy pedig ment. Ez az új esztendő első tényként elkönyvelhető híre az FC Sopron… Tovább olvasom