Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Nyerjen vacsorát a Hédervári Kastélyszállóba!

Nyerjen kétszemélyes vacsorát, melyet a Hédervári Kastélyszállóban költhet el partnerével!

A féltő gonddal helyreállított reneszánsz várkastélyt művészi kivitelezése, sajátos intimitású belső terei, különleges történelmi hangulata emeli Magyarország legimpozánsabb kastélyszállói közé.

Kattintson a képre!
A Hédervár Kastélyszállodát 14 - antik bútorokkal, régi perzsa szőnyegekkel berendezett - szobája, négy lakosztálya, kilenc hektáros ősparkja, a XVIII. századból származó vadászterme, a Sala Terrena nevű barokk falfreskós szalonja és a Héderváry család házi barokkápolnája teszi egyedivé. Itt valóban úgy érzi az ember, hogy megállt az idő, hisz a reneszánsz és barokk építészet emlékei vagy éppen a gyönyörű Zsolnay cserépkályhák ámulatba ejtik a kastélyban sétáló vendégeket. Az angol parkot pedig évszázados fák díszítik az amerikai tulipánfától a kínai páfrányfenyőig.

Konferenciák méltó otthona

Nyerjen kétszemélyes vacsorát a kastélyba!

Válaszoljon az alábbi kérdére: Hány csillagos a Hédervári Kastélyszálloda?

A válaszokat a jatek@kisalfold.hu címre várjuk, november 27-ig (vasárnap). Kérjük, a levélben tüntesse fel pontos postacímét és telefonszámát is!

Akik nem pihenni, hanem tanácskozni szeretnének, azok az ország legrégebbi konferencia-termei között válogathatnak. Az empire kályhás és csilláros Vadászterem (70-100 fő), a reneszánsz könyvtár (50-80 fő), a legmodernebb technikával (projektor, hangrendszer, videokonferencia, stb.) fölszerelt Viczay terem (50-80 fő) vagy a Sala Terrena (15-30 fő). A Vadászterem igen kedvelt esküvői helyszín is.
Kiváló rendezvény-helyszín lehet a többszáz éves, boltíves borospince is. Aki pedig egy jó szivarral inkább elvonulna, azt várja a szivarszoba, vagy az egykori fegyverszoba csodálatosan megmaradt cseresznyefa parkettjével.

Kattintson a képre!
Főúri kiszolgálás

Külön említésre méltó a kastély konyhája. A sujtásos mellényű pincérek visszafogott udvariassága azt az érzést kelti a vendégben, mintha ő lenne a hédervári gróf maga. Az elegáns illetve rusztikus „A Grófnál" étteremben ínyencségek sorából választhatunk, meglepően kellemes árakon.

A Hédervár Kastélyszálloda szeretettel várja a vendégeket az ország bármely pontjáról speciális hétvégi vagy hét közbeni csomagáras ajánlataival. Ajánlatainkat keresse a Hédervár Kastélyszálloda elérhetőségein keresztül, ahol készséggel segítenek kiválasztani a legkedvezőbb pihenési és kikapcsolódási lehetőségeket.

Lovagkortól a szállodáig

Héder lovag feltehetően már a XII. század közepén várat építtetett magának a mai kastély parkjának végében emelkedő Zsidó-dombon. Ez a tatárjárás idején pusztult el, majd Héderváry Jánosra újjáépíttette a várkastélyt reneszánsz stílusban. A mai barokk formáját a XVIII. század második felében nyerte el, majd később Khuen-Héderváry Károly a romantikus stílus jegyeit alkalmazta, de rövidesen visszaállították a korábbi barokk külsejét. A kastélyt körülvevő angolpark az angol Petri Bernard személyes irányítása mellett jött létre, aki egzotikus fákat is telepített ide, mint pl. a kínai páfrányfenyő és az amerikai tulipánfa.

Kattintson a képre!
A hédervári kastélynak három tornya van. A hagyomány szerint az épület három vármegye, Győr, Pozsony és Moson találkozási pontján állt, ezért minden tornya más-más megye területére került. Ebből annyi igaz, hogy valamikor Győr és Pozsony megye határa Hédervárnál volt, de Moson megye sosem nyúlt odáig. A hagyomány inkább onnan eredhet, hogy a Héderváry családnak mindhárom vármegyében nagy kiterjedésű birtokai voltak. A kastély legrégebbi része a XIII. sz.-i hatszögletű délkeleti  torony, mely egykor szabadon álló építmény lehetett.

Utoljára 2002-2004-ben újították fel a kastélyt, ekkor gyönyörű szobákat, lakosztályokat, fürdőszobákat és szalonokat állítottak helyre korhű hangulatban, de a legmagasabb komfort biztosítása mellett. 2004 tavaszán megnyitotta kapuit a négycsillagos Hédervár Kastélyszálloda, amely ideális helyszínt biztosít esküvők és konferenciák megrendezésére, de mesés szobái és már messze földön ismert ínyenc étterme miatt a turisták is kedvelik.

 "A Grófnál"Étterem, Hédervár Kastélyszálloda****
Hédervár Fő u. 47.
96/213-433

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bor története

Tovább olvasom