Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Nyilvános a márciusi hóhelyzettel kapcsolatos kutatás

A parlamenti honlapon elérhető dokumentumból kiderül, hogy a Századvég Alapítvány, a STRATEGOPOLIS és a Századvég Gazdaságkutató Zrt. 811, véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korú embert kérdezett telefonon.
Pintér Sándor egy írásbeli kérdésre válaszolva közzétette azt a közvélemény-kutatási gyorsjelentést, amely azzal is foglalkozott, hogy a megkérdezettek szerint hogyan állt helyt a katasztrófavédelem a márciusi rendkívüli hóhelyzetben.

A parlamenti honlapon elérhető dokumentumból kiderül, hogy a Századvég Alapítvány, a STRATEGOPOLIS és a Századvég Gazdaságkutató Zrt. 811, véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korú embert kérdezett telefonon. Arra a kérdésre, hogy "mennyire kezelte jól a hóhelyzet okozta nehézségeket a katasztrófavédelem", a válaszadók 14,6 százaléka felelte azt, hogy nagyon jól, 38,8 százaléka, hogy inkább jól, 21 százalék nagyon, 23,4 százalék inkább rossznak ítélte a szervezet teljesítményét; 2,2 százalékuk nem adott választ.

A legtöbben - 36 százalék - úgy látják, az érdemi döntések gyorsabb meghozatalában kellene elsősorban fejlődnie a katasztrófavédelemnek egy hasonló kritikus helyzet kezelése során, 25,8 százalék a tömegtájékoztatás terén látott felszámolandó hiányosságokat.

Pintér Sándor belügyminiszter április 9-én az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága előtt azt mondta, azok, akik a saját bőrükön érezték, tapasztalták a márciusi rendkívüli hóhelyzet nehézségeit, jónak vagy kiválónak ítélték meg a mentésben részt vevők tevékenységét.

A helyzet kezeléséről szóló belügyminisztériumi jelentést tárgyaló tanácskozáson Pintér Sándor kitért arra: külön felmérést végeztetett arról, hogy az állampolgárok hogyan ítélték meg a mentési munkálatokat. Erre kérdezett rá írásban a szocialista Harangozó Tamás.

Olvasóink írták

  • 1. csergemerge 2013. április 26. 16:33
    „...és ezzel mire megyünk?
    Ha a többségnek az a véleménye, hogy a nap forog a föld körül, akkor átírjuk az asztrológiát?
    Ha a többségnek Lagzi Lajcsi muzsikája jobban tetszik mint pl. Bartók Béláé, bezúzzuk a lemezeit?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KSH: javult a foglalkoztatottság

A 15-64 éves korosztály foglalkoztatási rátája 56,6 százalék volt, ami 0,9 százalékpontos javulás az… Tovább olvasom