Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Nyilvánosak lesznek a Postabankról szóló Kehi-jelentések

Kiss Péter támogatja a Postabank és a PB Workout Kft.-vel kapcsolatos vizsgálati anyagok minősítésének felülvizsgálatát, és szükségesnek tartja a jelentés-tervezet mielőbbi nyilvánosságra hozatalát. A Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter erről tájékoztatta a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt.
A tárca első embere levelet írt Monostori Lajosnénak, amelyben jelezte, hogy - tekintettel a Pénzügyminisztérium szakvéleményére is - a titkosítás feloldásakor figyelembe kell venni a banktitok és az üzleti titok védelmét előíró jogszabályokat is.

A pénzügyminiszter február 16-án kérte be a Kormányzati Ellenőrzési Hivataltól a Postabank vesztesége okainak és a személyes felelősség megállapítására vonatkozó vizsgálat anyagait. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal elnöke másnap hat dokumentumot küldött át a Pénzügyminisztériumba, s egyben kérte, hogy a tárca foglaljon állást: indokolt-e az azokban szereplő adatok titkosítása. A kérdésről szakértőket is megkérdezett a minisztérium, majd az alapján jelezte: nem ellenzi a minősítés feloldását; a titkosítást azonban annak idején nem a Pénzügyminisztérium rendelte el, így annak feloldásáról sem intézkedhetett.

Ezek után kérte Kiss Péter a Kormányzati Ellenőrzési Hivataltól a felülvizsgálatot, illetve a dokumentumok mielőbbi nyilvánosságra hozatalát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rajka 142 millió forintra pályázott

Interreg-pályázaton nyerne 142 millió forintot a rajkai önkormányzat egy Németjárfalu (Deutsch… Tovább olvasom