Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Nyolc embert állítottak elő Gyöngyöspatán

A Véderő nevű szervezet péntek reggel kiképzőtábort nyitott Gyöngyöspatán. Azóta 276 roma nő és gyerek hagyta el a települést.
Nyolc embert állított elő a rendőrség garázdaság miatt péntek délután Gyöngyöspatán - közölte a belügyminiszter a helyszínen megtartott sajtótájékoztatón.

Pintér Sándor elmondta: a gyanúsítottak riadalmat és félelmet keltettek a helyi lakosságban, ez pedig garázdaságot jelent. Vagyis nem arra az új kormányrendeletre hivatkozva állították elő őket, amely a rendőrség hatáskörébe tartozó tevékenység jogosulatlan végzését tiltja, és amely szombaton 0 órakor lép életbe - tette hozzá a belügyminiszter. Elmondta: várhatóan szombaton bíróság elé állítják őket.

16:19 - Vöröskereszt: nem evakuálásról, hanem korábban megszervezett táboroztatásról van szó

Selymes Erik, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója cáfolta, hogy evakuálásként lenne értelmezhető a gyöngyöspatai anyák és gyermekek táboroztatása.

A főigazgató az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta, evakuálásról "szó sincs", ugyanis - mint hozzátette - a gyöngyöspataiak kérésére szervezték meg már korábban a húsvéti tábort.

A Magyar Vöröskereszt 172 nőt és gyereket helyezett el a csillebérci egykori úttörőtáborban. További, körülbelül 100 társukat Szolnokra vitték.

Gyöngyöspatára a Véderő nevű mozgalom katonai alapismereteket oktató tábort hirdetett meg péntektől vasárnapig.

Selymes Erik péntek délelőtt is arról beszélt az MTI-nek, hogy Magyar Vöröskereszttől gyöngyöspatai civilek már kedden kérték, hogy a helyi nőket és gyermekeket vigyék el "táboroztatni". A főigazgató közlése szerint a vöröskereszt a hozzá érkező kéréseknek eleget téve szervezett tábort a gyöngyöspatai cigány nőknek és gyermekeknek. Arról, hogy mennyi ideig tart majd a "táboroztatás", Selymes Erik nem akart beszélni.

Menekülnek a romák Gyöngyöspatáról. Fotó: MTI (galéria)

Bangó Tamás, a Bátonyterenyén alakult Együtt a Közjóért Egyesület elnöke, a kiköltöztetési akció egyik szervezője elmondta, hogy a kiköltöztetés után csak férfiak maradtak a településen. Közölte: a romák saját maguk határoztak arról, hogy kimenekítik a gyerekeket és a nőket, hiszen az útvonal a Véderő táborába a cigánytelepen keresztül vezet, és félnek a fenyegetések miatti atrocitásoktól.

A rendőrök a romák által lakott településrészt lezárták és a "félkatonai szervezet" által megvásárolt többhektáros területet is körbevették - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint csaknem négyszáz rendőr tartózkodik Gyöngyöspatán, hogy megakadályozza: a Véderő nevű szervezet péntek délutáni rendezvényére érkezők a helyi cigánytelepen keresztül vonulhassanak át.

15:10 - MSZP: mi kell még ahhoz, hogy a kormány cselekedjen?

Az MSZP szerint a kormány az alkotmányozás lezárultával végre foglalkozhatna "a mára a polgárháború szélére sodródó ország" valódi problémáival. Ezt Nyakó István országgyűlési képviselő mondta pénteken az MTI-nek a Heves megyei Gyöngyöspatán történtekkel kapcsolatban.

A szocialista politikus - arra reagálva, hogy a Magyar Vöröskereszt a helyiek kérésére tábort szervezett a gyöngyöspatai cigány nőknek és gyermekeknek a Véderő nevű mozgalom a településre meghirdetett, katonai alapismereteket oktató tábora miatt - kijelentette: hasonló akciót a vöröskereszt utoljára 1956-ban, azt megelőzően pedig a második világháború alatt kellett, hogy végrehajtson.

"Mi kell még ahhoz, hogy cselekedjenek? Térjenek végre észhez, és kezdjenek kormányozni!" - címezte üzenetét a kabinetnek Nyakó István.

A Gyöngyöspatára tartó ellenzéki képviselő kitért arra is: a kormány többször megmutatta, hogy képes akár egyetlen nap alatt törvényeket, alkotmánymódosítást keresztülvinni az Országgyűlésen, ezért ha úgy ítéli meg, hogy a hasonló esetek megelőzéséhez jogszabály-módosítás szükséges, akkor kezdeményezze. Véleménye szerint a kormánynak ugyanakkor az is feladata, hogy szimbolikus üzenetekkel álljon ki a megfélemlített emberek mellett. Nyakó István szerint ilyen lehetne, hogy "Orbán Viktor a kormányával együtt odamegy a cigánysor elé és azt mondja: eddig és ne tovább".

Ehelyett - folytatta a szocialista politikus - a kormány nem tesz semmit, a belügyminiszter pedig "bújkál", elérhetetlen.

14:39 - Szijjártó: nincs szó hirtelen szükségből fakadó kitelepítésről

A miniszterelnök szóvivője szerint hazugságok azok a híresztelések, amelyek szerint Gyöngyöspatán "bármifajta hirtelen szükségből elkövetett kitelepítésről" lenne szó.

Szijjártó Péter pénteken újságírók előtt kifejtette: konzultáltak a vöröskereszttel azután, hogy olyan hírek röppentek fel, amelyek valamilyen hirtelen szükségből vagy hirtelen szándék miatt végrehajtott kitelepítésről szóltak.

A vöröskereszttől azt a tájékoztatást kapták - folytatta -, hogy az ő közreműködésükkel egy régebb óta szervezett üdültetésre éppen pénteken utaztak el családok Gyöngyöspatáról.

Ehhez képest "jól láthatóan hazugságok" azok a szárnyra kelt híresztelések, amelyek szerint bármifajta hirtelen szükségből elkövetett kitelepítésről vagy bármi másról lenne szó - mondta a kormányfő szóvivője.

13:06 - LMP: takarodjon a Véderő Gyöngyöspatáról!

"A Véderő pakoljon, menjen haza, és vigye magával azokat a visszataszító eszméket is, amelyeknek parlamenti támogatója a Jobbik" - közölte Dorosz Dávid, a honvédelmi és rendészeti bizottság LMP-s tagja pénteken az MTI-vel annak kapcsán, hogy reggel 276 roma nőt és gyereket indítottak útnak Gyöngyöspatáról a Véderő nevű mozgalomnak a településre meghirdetett, katonai alapismereteket oktató tábora miatt.

A közlemény szerint a Véderő nevű "szélsőjobboldali, paramilitáris szervezet" önvédelmi és kiképzőtábort nyitott a településen, ahol fegyverismeret, lövészet, közelharc oktatása a program.

Menekülnek a romák Gyöngyöspatáról. Fotó: MTI (galéria)

"Ilyen erőszakos, a lakosság megfélemlítésére összeverődött félkatonai alakulatoknak nincs létjogosultsága, és nincs keresnivalója az ország egyetlen településén sem. Aljas és gyáva dolog a magántulajdon mögé bújva a védtelen lakosságot – köztük nőket és gyerekeket – fenyegetni, akik a mai és holnapi napon civilekkel közösen a Föld Napján, egy úgynevezett Munkakarnevál keretében épp a falut akarják rendbe tenni, csinosítani" - áll a kommünikében.

Az LMP felszólítja a rendőrséget és a Belügyminisztériumot, hogy minden eszközzel lépjen fel "a tömeges megfélemlítés ellen, és teremtsen olyan helyzetet, hogy a lakóhelyén mindenki biztonságban érezhesse magát".

11:30 - Több száz rendőr érkezett a településre

Csaknem négyszáz rendőr tartózkodik Gyöngyöspatán, hogy megakadályozza, a Véderő nevű szervezet péntek délutáni rendezvényére érkezők a helyi cigánytelepen keresztül vonulhassanak át - közölte Bangó Tamás, a reggeli kiköltöztetési akció egyik szervezője.

A Bátonyterenyén alakult Együtt a Közjóért Egyesület elnöke utalt arra, hogy péntek reggel a harci tábor miatt a Gyöngyöspata cigánytelepén lakó összes nőt és gyermeket kimenekítették, csak a férfiak maradtak a településen.

Hozzátette: a rendőrök a romák által lakott településrészt lezárták és a "félkatonai szervezet" által megvásárolt többhektáros területet is körbevették.

Bangó Tamás elmondta azt is, hogy a Heves megyei településre érkezett több országgyűlési képviselő, jelen vannak továbbá aktivisták, jogvédők, nemzetközi segélyszervezetek és több nagykövetség munkatársa is.

A csillebérci gyermektábor mellett néhány fővárosi szállodába is költöztettek családokat - közölte a szervező.

Csaknem négyszáz rendőr tartózkodik Gyöngyöspatán. Fotó: MTI (galéria)

Megérkeztek Csillebércre a kiköltöztetett romák

Megérkeztek a főváros II. kerületében álló Csillebérci Szabadidő- és Ifjúsági Központba a Gyöngyöspatáról kiköltöztetett romák péntek délelőtt. A romák elszállásolása ezekben a percekben kezdődik.

Az MTI telefonon kereste az intézményt, ám ott azt közölték, hogy az ügyben hivatalosan csak a csillebérci központ vezetői nyilatkozhatnak, akik egyelőre nem érhetők el a sajtó számára.

Péntek délelőtt 276 roma nőt és gyereket indítottak útnak Gyöngyöspatáról a Véderő nevű mozgalomnak a településre meghirdetett, katonai alapismereteket oktató tábora miatt - közölte Farkas János, a Roma Polgárjogi Mozgalom országos alelnöke az MTI-vel.

Bangó Tamás, a Bátonyterenyén alakult Együtt a Közjóért Egyesület elnöke, az akció egyik szervezője az MTI-nek azt mondta: a romák saját maguk határoztak arról, hogy kimenekítik a gyerekeket és a nőket, hiszen az útvonal a Véderő táborába a cigánytelepen keresztül vezet, és félnek a fenyegetések miatti atrocitásoktól.

Korábban írtuk:

Kiköltöztettek 276 roma nőt és gyereket Gyöngyöspatáról péntek reggel a Véderő nevű mozgalomnak a településre meghirdetett, katonai alapismereteket oktató tábora miatt - közölte Farkas János, a Roma Polgárjogi Mozgalom országos alelnöke. Az egyik szervező közlése szerint a kiköltöztetetteket a csillebérci ifjúsági központban szállásolják el, az autóbuszok már meg is érkeztek Budapestre.

Farkas János elmondta, hogy a kiköltöztetés reggel 8 órakor, a Vöröskereszt közreműködésével zajlott. Utalt arra, hogy a Véderő a korábbi bejelentés szerint péntektől vasárnapig tartja a harci tábort Gyöngyöspatán.

Menekülnek a romák Gyöngyöspatáról. Fotó: MTI (galéria)

Bangó Tamás, a Bátonyterenyén alakult Együtt a Közjóért Egyesület elnöke, az akció egyik szervezője az MTI-nek azt mondta: a romák saját maguk határoztak arról, hogy kimenekítik a gyerekeket és a nőket, hiszen az útvonal a Véderő táborába a cigánytelepen keresztül vezet, és félnek a fenyegetések miatti atrocitásoktól.

Hozzátette, hogy a férfiak mind a településen maradtak, próbálják védeni otthagyott értékeiket. Péntek délutánra országgyűlési képviselőket és nemzetközi jogvédőket várnak a helyszínre - közölte Bangó Tamás.

Amikor az autóbuszok elhagyták a települést, az AP amerikai hírügynökség jelentése szerint legalább tíz rendőrségi kisbusz érkezett Gyöngyöspatára.

Olvasóink írták

391 hozzászólás
 • 391. Morpheus_RexXx 2011. április 25. 14:13
  „376. MD2009 2011.04.24. 06:27
  Az is úgy járna mint az iszapkárosultak számlája... csak oda lehetett befizetni részükre pénzt. És mi lett? Kisajátította az állam, és nem a károsultak kapják meg nagyobb részét, hanem az állam szétosztja a polgármesteri hivataloknak meghatározott célra, ami nem ad új fedelet a fejek fölé és életet... kíváncsi lennék, hogy hányan hagyják ezt is szónélkül azok közül, akik hozzánk hasonlóan a károsultaknak adták azt a pénzt eredetileg... 3 és 5 gyermekes családok is, akiknek bőven lenne hová tenni azt a pénzt, ám a történtek miatt az iszapkárosultak jobban rászorulnának...

  A jobbik meg gárdás hsz-ekhez... sajna a gárdába a fizetett jobbikosok csinálták a fesztivált és voltak többen... most hogy az űmár nincs, a jobbikban teszik ugyan azt. Mind ez a színjáték arra kell, hogy azon réteget is megfogják, akik nem szavaznának már másra... és ami jelenlge is zajlik, az nem a "szebb jövőért" megy. Csak, hogy most kezd elszaladni a paci és kezdik elveszíteni a gyeplőt ezen csoport felett is, most ki kell végezni.

  Én csak azt sajnálom, hogy úgy tűnik kevés értelmes ember van a jelenlegi "átlagemberek" között is. Vagy baloldali, vagy jobbbaloldali, vagy valóban neonáci, újfasiszta... mert akár hogy nem is tetszik, a jobbikban ezek vannak többségben. És jól tudnak színészkedni, hiszen fentről van minden szervezve.

  Úgy látszik, hogy az értelmes középpút keveseknek tetszik, hiszen az nem annyira feltűnő és nem mutatványosakodásról szól...”
 • 390. queenmargareth 2011. április 24. 18:45
  „391:hidegre nem mennek.........USA pedig nem hülye, mint mi.Én el tudom mondani, biztos többen is itt, hogyan megy egy ilyen forgatás.......Hogy adják az instrukciókat:szomorú képet kell vágni, ha lehet sírni stb.......”
 • 389. pistimolnar 2011. április 24. 15:35
  „Az alábbiakban olvastam több helyen:
  - <moderálva> menedékjogot kérnek az USA-tól és Kanadától. Bárcsak megadnák nekik! Ideális helyek: Nevada, Alaszka.
  - A Védegylet vezetői előzetesen egyeztettek a gyöngyösi rendőrkapitánnyal - most majd Őt is leváltják!
  Amit a ragyás satya művel közröhej! - a TV-ben mondta: Gyöngyöspatán közrend és közbiztonság van! Régebben azt mondta a bíróságon: én nem láttam őt, tehát ő sem látott engem!
  Egyre inkább az tűnik ki az egészből, hogy ez egy előre kitervelt, aljas, elterelő cselekménysor, a gumigerincű csuszómászók által kivitelezésében.
  A DM hitelessége pedig már régen megkérdőjelezhető!”
 • 388. Koszta 2011. április 24. 15:04
  „Nem gondolnám, hogy a Vöröskereszt "hazudik"... Márpedig szerintük szó sincs kimenekítésről "egy régebb óta szervezett üdültetésre éppen pénteken utaztak el családok Gyöngyöspatáról"... Ennek ellenére mégis megindult a "rasszistázás" és a nemzetközi hangulatkeltés... Akkor most ki hazudik? Ki kezdte és mikor szervezni ezen "üdültetést"? Mikor kezdtek és kik ezzel ellentétes állításokat nyilatkozni?
  Ez ami káros, a politikai érdekből fakadó hangulatkeltés... Márpedig itt ez zajlik...
  Ami meg a terepszínű katonai gyakorló ruha "félelemkeltő garázda" minősítését illeti az több mint közröhej...
  Ha csak ennyire telik egy belügyminisztertől az meg siralmas...
  A Magyar Honvédség meg a teljes NATO is ilyen ruhát hord... a terepen. Mindet letartóztatják?
  Ergo az ilyen ruha viselése önmagában nem törvénytelen.
  Konkrét törvénysértés, bűnös tett... Pl. mások bántalmazása... veszélyeztetése... ami büntetést érdemel...
  Tényleg a gárda vagy a véderő TETT volna ilyeneket?”
 • 387. Egyolvasó 2011. április 24. 14:29
  „Sintér Sanyi bácsi, fel kellene oldani a 80 évre titkosított olajügy aktáit, vagy attól félnek, hogy a parlamentben lévő képviselők 95%-ról kiderülne valami turpisság.
  Ezt vállalni kellene, talán akkor ha feloldanák nagyot nőnének a választók szemében.
  De hát tudjuk a rendszerváltás előtt, és sajnos utána sem hagyták el hiteles szavak a képviselők száját, talán el kellene kezdeni tiszta vízzel feltölteni azt a bizonyos poharat.”
 • 386. dblaci 2011. április 24. 13:11
  „A gyilkosokat védi a kormány a becsületes emberekkel szemben. A vöröskereszt is őket támogatja, nem a becsületes embereket. Ezt nem lehet szépíteni, relativizálni. Sajnálom, hogy idáig süllyedt ez a kormány, és, hogy a vöröskereszt feltételezhetően zsidó vezetése is asszisztál ehhez.”
 • 385. gbruno 2011. április 24. 11:45
  „Egy érdekes viedoblog a témában Havas Henriktől:
  http://aktualis.hblog.hu/2011/04/19/havasnak_elege_van_a_politikailag_korrekt_szoveg/”
 • 384. mezopeti 2011. április 24. 10:30
  „azok is félelmet keltenek a romákokban! és olyan is van, hogy csapatossan vonulnak.
  s bizony olykor harapnak is!!”
 • 383. mezopeti 2011. április 24. 10:25
  „tiltsuk be a kutyákat!!!!!!”
 • 382. gbruno 2011. április 24. 09:37
  „A Népszabadság Online-ban más az LMP cenzúrázza a hozzászólásokat a cikkekhez. 12 év alatt sosem töröltek vagy tiltottak ki onnan. Amint leírtam azt, hogy a nol elfogult lett az LMP-vel szemben, törölték a kommentjeimet. Sőt, le is tiltottak. Ám erről elfelejtettek értesíteni. Csak úgy vettem észre, hogy már nem tudtam kommentelni. Se értesítés, se indoklás. Érdekes módszerek ezek. Ez a lehet más a politika? Rákosit megszégyenítő cenzúra?”
 • 381. Sajttolvaj 2011. április 24. 09:30
  „a szegény magyar családokat mikor viszi kirándulni a Vereskereszt? akiket terrorizálnak <moderálva>?
  "idézet"”
 • 380. Sajttolvaj 2011. április 24. 09:24
  „pinter olajos ügyei elévültek már?”
 • 379. maros50 2011. április 24. 07:38
  „341.Levelyne!
  Amiért értelmessen megszólítottál szívessen elmondom a véleményemet a romákról,hazámról Magyarországról és magyar és roma honfitársaimról.A romák problémája és annak kezelése óriási feladat.A kormányok csak a választáskor
  foglalkoztak a problémájukkal.Ilyen volt Torgyán aki uborkát adott a cigányoknak,hogy szavazzanak.Mára úgy tünik,hogy kezelhetetlen a romák problémája.Sokat úgy gondolják,hogy rövid idön belül meg kell oldani.Nem is volna rossz dolog,ha lenne munkája a romának úgy,hogy a nem romáknak is legyen,mert akkor az is baj lenne,ha nem így történne.A romák oktatására különössen nagy gondot kell fordítani,kellenek bent lakásos intézmények,amely a szocializációjuk szempontjából nem elhanyagolható.A lényeg,hogy folyamatos odafigyelés kell.Magyarország nem térhet le a jogállam útjáról és nem sodródhat a balkáni állapotok felé.Nem hiszek abban,hogy Magyarország polgárai rasszista lenne,mert nem így van.Persze mondhatnám azt a pártot,amely bünbaknak tekínti a romákat,addig nincs is semmi gond míg a parlament falain belül politizálnak.A baj ott kezdődik amikor ez a párt katonai és egyéb alakulatai a településeken grasszálnak és az ellentéteket szítják és ez nem vezet jóra.”
 • 378. maros50 2011. április 24. 07:02
  „341.levelyne!
  Látom,hogy nem foglalkozol a politikával,csak az érzelmeidre hagyatkozol.Na már most a történet a következő:
  A szélsőjobboldali szervetetek és annak mozgalmai rendkívül káros Magyaország megítélését illetően. A bíróság most tárgyalja a romagyilkosok rasszista índítatású perét.Nem emlékszem ilyen hasonló büncselekményre,amelynek gyermek is áldozatául esett.Ezek a mozgalmak szembe mennek a törvényekkel.A kormány belügyminiszter világossan fogalmaz javasolom,hogy olvasd el.Gondolod,hogy a romák szívessen mentek "üdülni" amikor nem szokás az ümmepek alatt? képzeld át ott gyakorlatoznak a véderő tagjai,ahol a romák zömében laknak.Hogy a fenében ne féltek volna? Mi a garancia,hogy valamelyik elvetemült mást képzel arról,hogy kell a "tudását" hasznosítani.A roma gyilkosok is ezt tették ők is a gárda tagjai voltak.Hogy a sogornőd tisztességessen neveli gyermekeit és nincs benne félelemérzet elhiszem.de azt is hozzá kell tenni,hogy a roma ember sem érzett félelmet amikor a munkába indult és lelötték,vagy az a roma gyermek és kislány akiket álmából költötték fel és lelötték.A szélsőségesek nem válogatnak az eszközökben,minden cigányt egy kalap alá vesznek függetlenül attól,hogy soha nem követett el bünt és a jobbik cigánybünözésről beszél.Végezetül soha ne kívánd az olyan üdülést,amely kényszerüségen alapul.”
 • 377. anyahajókabinajtóhajtogató 2011. április 24. 06:44
  „Lehetséges (és ezt úgy mondom, hogy nem vagyok jobbikos), hogy ha ezeket a lépéseket, melyeket Vona felvázolt a cigányokkal kapcsolatban, már 20 éve meghozták volna, akkor nem lenne itt vita sem cigánybűnözésről, sem élősködésről, mert egyszerűen szocializálódtak volna a keményebb egyedek, mivel nem lett volna választásuk. És az ő gyermekeik, akik mára már felnőttek volna, nem szamurájkardokkal meg baseball ütőkkel pózolnának, hanem mondjuk markológép, körfűrész, esetleg malteres talicska mellett, urambocsá´ érettségi bizonyítvánnyal.”
 • 376. anyahajókabinajtóhajtogató 2011. április 24. 06:41
  „Amúgy a következő miatt problémáznak a Gárdával kapcsolatban:

  A cigányok által ténylegesen elkövetett bűnesetek, a nagy számuk és az ebben résztvevők nagy létszáma ellenére is szervezetlen módon történik vagy történt, vagyis csürhe módjára.
  Míg ezzel szemben a fellépés - a Gárda és jobb érzésű emberek - részéről SZERVEZETTEN történik, és ezt kifogásolják.

  A szervezettség. Ezzel van a bajuk. Valóban, ettől lehet félni, na de kinek?
  A bűnözőknek. Ők nem állnak egymással kapcsolatban, így egyénileg - a nagy létszámuk ellenére - gyengébbek. Ezért félnek. Ezért sikoltoznak, jajveszékelnek. Kijátszák az egyetlen adu-ászukat a rasszizmust is, de hiába, mert nem azért megy a Gárda akárhova mert ott cigányok vannak, hanem azért, mert ott rossz a közbiztonság.
  És eddig egyetlen egy eset sem volt ami miatt rájuk lehetne fogni, hogy a Gárda rasszista, azaz ok nélkül megvertek volna egy cigányt vagy bárkit is a bőrszíne miatt. Na persze, tolvaj cigányt már fogtak el, és még többet tartottak vissza attól, hogy betörjön a szomszédjához.”
 • 375. anyahajókabinajtóhajtogató 2011. április 24. 06:40
  „Ez egy újabb nemzetközi héber lejárató akció Magyarország ellen, mint anno a bűnöző zámolyi cigányokkal eljátszották Strasbourg-ban.A bűnözőket áldozatnak állítják be, aki fellép ellenük azt pedig nácinak, és telekürtölik a világot a magyar náci és fasisztaveszéllyel. Évtizedek óta pontos forgatókönyv szerint zajlik minden Magyarország ellen, nem tudnak beletörődni abba, hogy ez az ország nem lehet az övék”
 • 374. MD2009 2011. április 24. 06:27
  „Olaszliszkai lincselők, Cozma gyilkosai, Kulcsár Attila, siófoki védelmi pénzes bandák, főútvonalak melletti kurva futtatók, adócsaló Gáspár család,sikkasztó Kolompár Orbán, "szoc.pol"-lal visszaélő tízezrek...stb. Ezek milyen nemzet tagjai? Svédek?
  Én egy nagyon békés megoldást ajánlok,hasonlót, mint az államadósság törlesztésre. Hozzunk létre egy rövid futamidejű alapítványt, dobjuk össze a pénzt a Ganges-ig tartó repülőútra - persze fapados gépekkel, a kerozinnak sem biztos, hogy végig ki kell tartani...”
 • 373. Morpheus_RexXx 2011. április 24. 01:12
  „városőrség és polgárörség... -et akartam írni... a nemzetőrséget már réges rég lezüllesztették... és amint valahol kezd újra megszületni valami, lejáratják, megfúrják, és beépítik a nemkívánt elemeket... undorító...”
 • 372. Morpheus_RexXx 2011. április 24. 01:10
  „373. mezopeti 2011.04.24. 00:22
  Ez a szélsőjobbos megrendezett cíkusz kellett ahhoz, hogy meglehessen indokolni azt, hogy miért nem lesz városőrség és nemzetőrség és stb úgy ahogyan eddig... és miért lesz rendőrállam... rendőrség ami a kormánytól és politikától függ... még a hadsereg... és valóban nem 56 lesz... mint ahogyan japánban nem Chernobil... persze, hogy nem, hiszen 20011et írunk, és a technológiai is fejlődött... meg mostmár nem darálóban végzi aki útban van, mint 56ban... de még ki tudja mivel lepnek meg minket... lehet nagyobb borzalmakkal...”
391 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az államfő ünnepi beszéde és fanfárok köszöntik az új alkotmányt

Schmitt Pál köztársasági elnök április 25-én hétfőn, a Sándor-palotában írja alá Magyarország új… Tovább olvasom