Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

Nyolc év után lett ismét szabad

A szerdán Strasshofban talált nő azonos a nyolc évvel korábban tízévesen elrabolt Natascha Kampuschsal – állapította meg az osztrák rendőrség –, akit azóta fogolyként őrzött elrablója a háza garázsa alatt kialakított cellában. A 44 éves Wolfgang Priklopil nyolc éven át tartotta házában bezárva a lányt, akinek kiszabadulása után szerdán este Bécsben egy gyorsvonat elé vetette magát.
Az osztrák rendőrség csütörtöki sajtótájékoztatója szerint egyelőre a holttest ruházata és a zsebében talált tárgyak alapján azonosították a gyanúsítottat, a 44 esztendős Wolfgang Priklopil távközlési technikust. A rendőrség bejelentette azt is, hogy szerdán valóban Natascha Kampusch nyerte vissza a szabadságát, aki tízéves korában tűnt el 1998-ban Bécsben, amikor lakásától az iskolába tartott.
Az osztrák sajtó értesülései szerint Priklopilt már 1998-ban kihallgatta a rendőrség. A férfi ugyanis az eltűnt lány családjának az ismerősei közé tartozott, és a tulajdonában volt egy olyan kisbusz, amelyhez – egy akkori gyerekszemtanú szerint – hasonlóval rabolhatták el a kislányt. A férfi akkor elfogadható magyarázatokat adott a rendőröknek.
A bulvársajtó szerint Priklopil szinte erőddé alakította a házát, betörhetetlen vasajtóval, a legkorszerűbb riasztóberendezésekkel, videokamerákkal szerelte fel azt. Állítólag különleges viszonyt alakított ki a lánnyal, pszichikailag gyötörte, és feltételezések szerint megrontást is elkövetett áldozatával szemben. Egyes értesülések szerint a fogoly Natascha a rabtartója figyelmetlenségét kihasználva szökött meg szerdán börtönéből, és így nyerte vissza a szabadságát.
Natascha hozzátartozói nyílt levélben kérték a sajtót, hogy a következő három napban semmilyen indokkal ne zavarják a családot. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

spanyolok a kupáért

Biztosan spanyol győztese lesz az európai Szuperkupáért a Monte-Carlóban ma este (20.45) rendezett… Tovább olvasom