Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Nyolc héten át tartó vitasorozatot kezdeményez a Fidesz

Nyolc héten át tartó nyilvános televíziós vitasorozatot kezdeményez a Fidesz Magyarország 2006 címmel, a Gyurcsány-Orbán vitát utolsóként, a két választási forduló között javasolják megtartani - jelentette be Deutsch-Für Tamás.
Hét témában - az energiaárakról, a megélhetésről, a munkanélküliségről, egészségügyről, falvak helyzetéről, otthonteremtésről, valamint az önkormányzatiságról - vitáznának a Fidesz képviselői kormánytagokkal - mondta a politikus.

Hozzátette: a Fidesz azt javasolja, hogy összegző vita Orbán Viktor, a Fidesz-elnöke és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök között közvetlenül a második választási forduló előtt legyen.

A politikus elmondta, hogy a kezdeményezésről levélben tájékoztatta Gyurcsány Ferencet.

Azt egyelőre nem tudni, hogy melyik tévécsatorna közvetítené a vitát. A Fidesz ez ügyben megkereste a Magyar Televíziót, a TV2-t és az RTL Klubot.

A kihívók

Mint elmondta, az energiaárakról és a megélhetésről Áder János hívja vitára Kóka János gazdasági minisztert, a munkanélküliségről Varga Mihály, az Orbán-kormány pénzügyminisztere vitázna Csizmár Gábor munkaügyi miniszterrel, a kórházprivatizáció és a gyógyszerárak témájában Rácz Jenő egészségügyi minisztert hívja ki Mikola István, a Fidesz-kormány szakminisztere.

A falvak, kistelepülések helyzetéről Hargitai János vitázna Nagy Sándorral, az otthonteremtés ügyében Matolcsy György hívja vitázni Kolber István tárca nélküli minisztert, a családtámogatásról Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök Göncz Kinga szociális miniszterrel vitázna, míg a városok jövője és az önkormányzatiság témájában Lamperth Mónika belügyminisztert hívja vitára Kósa Lajos Debrecen polgármestere - közölte Deutsch-Für Tamás, aki kérdésre válaszolva hozzátette, hogy a sorrendet illetően lehet változtatás.

Vita egy órában

A televíziós vitasorozatot egyórásra tervezik, a német típusú, tárgyszerű, élő televíziós vitákban két újságíró kérdezné a politikusokat, akiknek egyenlő idő állna rendelkezésükre.

Arra a kérdésre, hogy mennyiben rugalmasak a témákat, a sorrendet, a személyeket, vagy a Gyurcsány-Orbán vita időpontját illetően, a Fidesz képviselője hangsúlyozta: nem akarnak "vitázni a vitáról", de készek egy rövid, értelmes, nem elhúzódó egyeztetésre a szocialistákkal. Hozzátette ugyanakkor, hogy a Gyurcsány-Orbán vita időpontját illetően világos és egyértelmű az álláspontjuk: a második forduló előtt kell megtartani ezt a vitát, hiszen az eddigi választásokon is mindig a második forduló döntött. Mint mondta, a két kérdező újságíró személyéről is meg kell állapodni.

Deutsch-Für Tamás arra a felvetésre, hogy így az MDF és az SZDSZ kimaradna a vitasorozatból, úgy válaszolt: "vitázzanak egymással!".

hirado.hu/MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mire költene többet Győrben?

Tovább olvasom