Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Nyolc hónap fogházra ítéltek egy halálos balesetet okozó munkagépvezetőt

Nem jogerősen nyolc hónap fogházbüntetést szabott ki a Debreceni Járásbíróság kedden, első fokon arra a férfira, aki munkagépével halálra gázolt egy motorost 2010-ben Debrecenben.
A bíróság a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségében találta bűnösnek - közölte Tatár Tímea, a Debreceni Törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel.

A vádirat szerint a vádlott a munkagéppel balra kanyarodva nem adta meg az elsőbbséget a szemből szabályosan érkező motorosnak, akit a jármű kanala kettévágott.

A bíróság súlyosító körülményt nem talált, viszont enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen és kifogástalan közúti előéletét, őszinte megbánó magatartását és azt, hogy kiskorú gyermekről gondoskodik.

Bár a kiszabható büntetés 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztés lehetett volna, a Debreceni Járásbíróság úgy ítélte meg, hogy az enyhítő körülményekre tekintettel a törvényi minimumnál kevesebb időtartamú büntetést szab ki. A cselekmény tárgyi súlya azt azonban nem tette lehetővé, hogy a szabadságvesztés ne végrehajtandó, hanem felfüggesztett legyen - ismertette a szóvivő.

Az ügyész, a sértettet képviselő ügyvéd, a vádlott védője és a vádlott is három nap gondolkodási időt kért.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Házának kútjában találtak meg egy eltűntet Zalaszabaron

Eltűntként kerestek egy idős embert, akit házának kútjában, holtan találtak meg Zalaszabaron -… Tovább olvasom