Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Nyolcmilliót kap a fejbe lőtt tanár

Kis László nem vett részt az utcai eseményekben, épp hazafelé sétált, amikor tüzet nyitottak rá az egyenruhások.
Peren kívüli egyezség nyomán rekordösszegű, 8 millió forintnyi kártérítést kaphat a Készenléti Rendőrségtől az a középkorú tanár, akit 2006. október 23-án közvetlen közelről lőttek fejbe gumilövedékkel a rendőrök a Blaha Lujza tér környékén - tudta meg a lap. A korábban református lelkészként, sérüléséig pedig tanárként dolgozó Kis László nem vett részt az utcai eseményekben, épp hazafelé sétált, amikor tüzet nyitottak rá az egyenruhások. A gumilövedék betörte a férfi koponyáját és maradandó sérülést okozott; szétzúzott koponyacsontját implantátummal kellett pótolni. Az eset miatt leszázalékolták, jelenleg rokkantnyugdíjas. A szája széle, a nyelve és az oldala azóta is folyamatosan zsibbad, felfogóképessége, beszéd- és íráskészsége jelentősen leromlott - írja a lap.

A férfi ügyvédje elmondta, eredetileg 22 milliót követeltek, de az egykori tanár szerette volna lezárni a két éve húzódó kálváriát, ezért fogadta el a hatóság 8 milliós ajánlatát.

Olvasóink írták

45 hozzászólás
 • 45. flexsnake 2009. május 19. 18:10
  „44. ha moderátor lennék már nem lennétek itt....”
 • 44. sőndör 2009. május 19. 15:01
  „Nem tudom miért, de egyre jobban gyanítom, hogy ez e flexnake a moderátor, vagy annak védelme alatt áll.”
 • 43. Mathiasking 2009. május 19. 12:29
  „45. hozzászólás sőndör 2009.05.19. 12:27

  Igazad vagyon testvérem! "Aki hülye az is marad!"”
 • 42. klj_54 2009. május 19. 07:23
  „33. hozzászólás henriette.m 2009.05.18. 16:48

  Henriette, a labanc zsaruk bizony Európa legbunkóbb, agresszívebb zsarui!
  Mi, kamion sofőrök enyhe gyomorgörccsel megyünk keresztül labancországon (Ausztria), mert bármiért is 300 Euró bírságot kérnek a magyar sofőrtől. Mondjuk engem nem tudott leszedni, mert kértem, hogy gyorsított bírósági eljárást indítson. Ezt sajnos többször el kellett játszanom!
  Tehát hírből sem olyan "vajszívű" emberek a zsaruitok.
  12 éve Bécs városában az orrunk előtt (ex nejem) lőttek fejbe egy gázsprével hadonászó embert. Szóval ott sem minden fenékig tejfel!”
 • 41. csutka 2009. május 19. 06:12
  „A Tanár Úr békéscsabai.Természetesen ez nem zárja ki,hogy pesten is lehet lakása.
  De csabán lakik és ott is dolgozott.”
 • 40. flexsnake 2009. május 18. 20:54
  „37. jaj bocs. Legközelebb csak fejlövés lesz a háztetőkről. Elég jó lövészek vannak. Meg lehet oldani. Csak legközelebb azonosító nélkül ne menj tüntetni, duhajkodni meg gyújtogatni. Nem volt a csőcseléken azonosító! Súlyosan bántalmaztak rendőröket. Ez egy adok-kapok. Így járt.
  Mindenhol a világban a rendőr a civil felett áll. Ezért vonhatja intézkedés alá. Joga van hozzá. Amerikában ilyenért kilő a rendőr. Gondolkodás nélkül lő fejbe.
  JA, 56ban a népharag ártatlan kiskatonákat ölt meg. Gratulálok hozzá. Olyanokat akik azt sem tudták hogy melyik országban vannak. Büszke lehetsz rá. Azért ültél. Van egy hely ahol mindenkit elszámoltatnak, az ő ítéletük végleges.”
 • 39. gvrv 2009. május 18. 19:29
  „Vagy csak egyszerűen: Eltakarod az arcod, headshot! A többi marad. Akkor az öregember nem sérült volna meg, az a szellemi fogyatékos alakulat, aki ott keverte a kakát, legalább ritkult volna...”
 • 38. KolomparBeyonce 2009. május 18. 19:21
  „Nyoc az sok, kapjon hetet, az meseszam!”
 • 37. Mathiasking 2009. május 18. 18:38
  „28. hozzászólás flexsnake 2009.05.18. 15:14

  Igazad vagyon abban, hogy a csőcselék az viselje el a következményeket! Egyet értek veled! De az ártatlanokat miért kell megbüntetni? Erre válaszolj! Senki ellen nem tett semmit és mégis maradandó sérülést okoztak neki az ismeretlen azonosító nélküli állampolgár barát rendőrök! Ez igen! Mindezt peren kívüli 8 millióért! Megfizettetném Gergényivel úgy ahogy van!

  Mi az, hogy a rendőr a civil felett áll? ......... Na ezért voltak áldozatai a népharagnak 1956-ban! Legyen örök tanulság ez mindenki számára! Egy hülye rendőr miatt a társadalmi megítélés ott tart ahol van. Ez a probléma legfőbb oka!”
 • 36. Zuperman 2009. május 18. 18:29
  „Sajnálatos, hogy ilyen sérülést szerzett, DE mi a büdös francért mászkál arra, ahol láthatóan a csőcselék baromkodik?
  Barátságos nyugati államokban mi is történt??? Németországban, Franciaországban, Angliában, de legfőképp az USA-ban kiverték a tüntető csőcselékből a szart is! TÖRVÉNYESEN!”
 • 35. flexsnake 2009. május 18. 17:56
  „33. nálunk grönlandon ha valaki hőzöng, lelőjük, felnégyeljük és kitűzzük a várfalra. Nálunk jó a közbiztonság, nálatok szar :) CSőcselék mindenki aki részt vett a törvénytelen cselekményekben vagy támogatta azokat. Nem kell válogatnia a rendőrnek, oszlatnia kell.
  Az az igazság hogy le sem szarja az ember ha éppen a mellette lévő házba törnek be de otthon a karosszékből vagy külföldről ossza az észt hogy úristen megsérült valaki... Hirtelen mekkora a részvét meg a nagy együttérzés... Ja, csak elfelejti a hír megemlíteni a másik oldalt.”
 • 34. Zeppelin 2009. május 18. 17:21
  „Valóban sajnálatos ami ezzel a tanárral történt és nyilvánvalóan megérdemli a kártérítést, bár ezzel nem nagyon van kinn a vízből. Tudomásul kell azt is venni, hogy 2006-ban a rendőrségünk egyáltalán nem volt felkészülve az ilyen jellegű beavatkozásokra. Teljesen váratlanul érte őket az ilyen jellegű atrocitás, amelyre sajnos kicsit nagyobb durvasággal válaszoltak. Ne felejtsük el azonban azt sem, hogy a televízió székházánál is megsérültek a rendőrök, -többen súlyosan- és az együtérző miniszterelnöki látogatáson kívül mást nem kaptak.
  Mára a rendőrségünk felkészült a jogellenes tömegdemonstrációk kezelésére, amelyeket szakszerűen kezelni is tud, mondhatni, sokkal szakszerűbben és humánusabban, mint tőlünk nyugatabbra.”
 • 33. henriette.m 2009. május 18. 16:48
  „flexi, nälunk Ausztriäban semmit sem sortüzzel honorälnak! Ha valaki rossz idöben rossz helyen tartozkodik, nem jelenti azt, hogy le kell löni, csak mert a rendöröknek gyanus az illetö. Azt pedig föleg nem jelenti, hogy a Te szavaidat hasznälva "csöcselekhez" tartozik! Furcsa elkepzelesed van arrol, hogy ki tartozik a csöcselekhez!”
 • 32. redstar 2009. május 18. 16:00
  „Ép eszű ember nem ténfereg egy balhé kellős közepén, hanem igyekszik minél távolabb kerülni...Ha meg annyi esze van hogy mégsem, - hát így járt...ilyen alapon az is kérhetne kártérítést, aki álmodozás közben megnyalja a forró vasalót....”
 • 31. flexsnake 2009. május 18. 15:55
  „30. akkor nem perelnék olyanokat akik a dolgukat végezték. Arra haragudnék aki az egészet előidézte a csőcselékre. De velem ilyen nem eshet meg mert nem gyalogolok bele egy ilyen csetepatéba. Nem vagyok hülye. Az ember általában nem hülye hogy: ,,nini, lőnek, akkor én most itt elslisszolok mellettük".
  Vagy majd a harc közben megsérült lakosság is kártérítést kér a csata után? Csak a jogok, kötelezettségek meg sehol....”
 • 30. ózon 2009. május 18. 15:37
  „Flex! Komolyan végig gondoltad, hogy miket írogatsz? Vagy napszúrást kaptál?
  Ha majd Te is békésen ebédelsz, vagy sörözöl a haverjaiddal egy biztonságosnak tűnő étteremben, sörözőben, s véletlenül kapsz egy eltévedt gumilövedéket, vagy éles lőszert a drága tested valamelyik pontjába, akkor Te is a csőcselékhez tartozol?!”
 • 29. papaya 2009. május 18. 15:18
  „flexi! Te menj el a jó édes anyádba,szarházi!”
 • 28. flexsnake 2009. május 18. 15:14
  „27. a csőcselék viselje a következményeket. Senki nem kérte hogy dobálózzon meg autókat gyújtson fel!
  Akinek nem tetszik, el lehet innen menni, lehet indulni. Senki nem tart vissza. Ezt külföldön sortűzzel honorálják. Még angliában is szétverik a randalírozókat. Jobb helyeken megy a sortűz aztán lehet vakarózni.
  Majd ha betartja a törvényeket lesz joga az egyénnek, amint átlépi már nem lesz semmije.

  27. senki nem kérte hogy játszd a fejed, viseld annak következményét te is. HA a te gyereked rendőr akkor agyonvered kővel? Rágyújtod az autót? A rendőr a civil felett áll, jogban is. Ezt tessék megszokni, akkor tud intézkedni. Senki nem vonhatja ki magát az intézkedés alól, senki nem állhat ellent. A helyszínen még csak nem is vitathatja annak jogosultságát. Azt később teheti meg. A hiányos jogi ismeret nem mentesít a betartatása alól.”
 • 27. Mathiasking 2009. május 18. 14:57
  „23. hozzászólás flexsnake 2009.05.18. 14:00

  Tudod a rendőri túlkapások miatti kártérítés miatt csődbe menne az állam! Egyébként két dolgot tanulj meg:

  - Senki nem kérte a rendőrt, hogy rendőr legyen, ez egy saját akaratából hozott döntése volt.

  - Jól tudta, hogy ha ki megy a felhergelt tömeghez, nem fogják tapssal várni és éljenezni. Nekik is meg vannak a védőeszközeik. Egyébként kíváncsi lennék, mit tenne egy rendőr akkor, amikor kismamák vonulnának fel babakocsival velük szemben? Közte lenne a saját testvére és felesége is a kis gyermekeikkel.”
 • 26. flexsnake 2009. május 18. 14:46
  „24. nem életképes a példád. Próbálj meg lövöldözni a ház előtt :D Az egy dolog hogy hamarabb lefognak mint hogy lőni tudnál de szembe merek veled állni és nem találsz el. Azt is valószínűnek tartom :)
  Ha csőcselékhez csapódsz akkor kilőnek, ez így van rendjén. Túl humánusak voltak, az a baj.
  Ez meg nem célzott lövés volt. Baleset. Ez van. Kap 8 millát aztán pá.”
45 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Senki sem kerül utcára bedőlt lakáshitel miatt

Kétféle, a fizetésképtelen lakáshitelesek megmentését célzó tervezet van kormány előtt - írja a… Tovább olvasom