Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Nyolcvanmillió a tanár szakosok támogatására

A havi 25-75 ezer forintos ösztöndíjra szeptember 15-30. között pályázhatnak a hazai felsőoktatásban tanuló osztatlan tanár szakos diákok.
Nyolcvanmillió forintot különítettek el a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) költségvetésében a pedagógushallgatók támogatását szolgáló új ösztöndíjprogram támogatására, a tanár szakos hallgatók vasárnaptól pályázhatnak a Klebelsberg képzési ösztöndíjra - írta a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

A havi 25-75 ezer forintos ösztöndíjra szeptember 15-30. között pályázhatnak a hazai felsőoktatásban tanuló osztatlan tanár szakos diákok. A vissza nem térítendő támogatásért cserébe vállalniuk kell, hogy a diplomaszerzés után a Klik által megjelölt iskolák valamelyikében vállalnak főállást - ismerteti a lap a Pafi.hu pályázatfigyelő honlap alapján. A választható iskolákba a hallgatónak is van beleszólása, a pályázati adatlapon meg kell jelölnie öt megyét (vagy külhoni magyar nyelvű iskolát), ahol a munkavégzést tervezi.

Az ösztöndíj nagysága függ a hallgató által választott szaktól, a jövőbeni munkavállalás tervezett helyétől, a hallgató felvételi eredményétől és szociális helyzetétől. A támogatás értelemszerűen annál több, minél nagyobb a pedagógusszükséglet az adott szakon, illetve régióban - írta a lap.

Olvasóink írták

  • 2. fotelagy 2013. szeptember 12. 19:30
    „Ablakon kidobott pénz az egész.”
  • 1. csmano 2013. szeptember 12. 15:32
    „Kíváncsian várom hányan jelentkeznek, illetve hány évig lesz hűbéres a pedagógus a végzés után.
    Azért az az öt megye területe elég nagynak tűnik?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Petíció az ambuláns szülésért

A cél, hogy ha egy szülés után minden rendben van, és az anya a gyermekkel együtt haza szeretne… Tovább olvasom