Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Nyomoz a NAV az Electro World Magyarország Kft. ügyében

Nyomozás folyik a felszámolás alatt álló Electro World Magyarország (EWM) Kft. ügyében csődbűncselekmény gyanúja miatt - erősítette meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnügyi szóvivője a Privát Kopó értesüléseit csütörtökön az MTI-nek.
Sárközi Alexandra a nyomozás érdekeire hivatkozva mást nem kívánt közölni.

A Privát Kopó bűnügyi magazin információi szerint a felszámolási eljárás során merült fel a gyanúja annak, hogy az elektronikai áruházláncot működtető céget a társaság volt vezetői és tulajdonosai "kiürítették", a hitelezői igények kielégítésére fedezetként szolgáló, több százmillió forint értékű vagyont az Electro World Services Kft.-be "mentették át", és azt különböző vállalkozásoknak értékesítették, továbbá a kereskedelmi vállalat gazdasági tevékenységével összefüggésben keletkezett iratokat semmisítettek meg.

Az áruházait sorra bezáró Electro World Magyarország Kft. ellen a Pest Megyei Bíróság 2011 októberében indította meg a felszámolási eljárást - közölte annak idején a gazdasag.hu portál.

Az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint 2011-ben bírósági, illetve közjegyzői kezdeményezés nyomán hét végrehajtás indult az EWM ellen. A cég illetékesei kétszer kísérelték meg csődvédelembe menekíteni a társaságot, de mindkétszer lezárták az eljárást. A társaság alkalmazotti létszáma a 2011. júniusi 332-ről júliusra egy főre csökkent.

Az Opten adatai szerint a társaság a működése során sohasem termelt nyereséget, árbevétele 2008-ig folyamatosan bővült, abban az évben meghaladta a 20 milliárd forintot. Utána viszont mélyrepülésre váltott, 2010-es forgalma alig érte el a 10 milliárd forintot. A cég masszívan veszteséget termelt, amely rendre meghaladta az egymilliárd forintot, de 2009-ben már 3,7 milliárd forintra rúgott. A negatív eredményt 2010-re sikerült konszolidálni, azt az évet így 1,2 milliárdos mínusszal zárták - közölte annak idején a céginformációs szolgáltató.

Olvasóink írták

  • 1. deszkás 2013. február 21. 19:06
    „Szóval egyszerűen fosztogatták-kifosztották- a cég vagyonát. Kezdet óta. Nem lesz itt se bünti.Mivel iratlefoglalás -zárolás- lefoglalás se történt-a cikk szerint-akkor ez még további veszteségeket fog az államnak okozni! Nem baj újabb 7 évig (2020 ig) nem emeljük mondjuk a csal. pótlékot. Felelős? Az emút nyócév.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MSZP együttműködésre kéri a Párbeszéd Magyarországért Pártot

Az MSZP pénteken levélben kéri fel az LMP szétválását követően létrejött a Párbeszéd Magyarországért Pártot, hogy vegyenek részt az ellenzéki egyeztetésben. Tovább olvasom