Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Nyomoz a rendőrség a Magyar Szigeten történtek miatt

Nyomozást rendelt el a verőcei Magyar Szigeten történtek miatt a Váci Városi Ügyészség, amely a Váci Rendőrkapitányságot bízta meg az ügy felgöngyölítésével - mondta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese kedden.
Beluzsárné Belicza Andrea közlése szerint személyi szabadság megsértése miatt a rendőrkapitányság bűnügyi osztálya folytat nyomozást. A sajtóügyeletes hangsúlyozta, hogy amennyiben az ügyben olyan személy érintettsége merül fel, akinek az esetében a rendőrség nem jogosult nyomozni, az eljárást átadják az illetékes főügyészségnek.

Augusztus első hetében 10. alkalommal rendeztek nyári táborozást nemzeti érzelmű fiataloknak a Pest megyei Verőcén. A rendezvény ideje alatt, augusztus 6-án arról számolt be a Hetek című lap, hogy "életveszélyesen megfenyegették, emberi méltóságukban megalázták és szabad mozgásukban is korlátozták a Hetek munkatársait a Magyar Sziget Fesztivál elnevezésű szélsőjobboldali találkozón". Az írás szerint a rendezvényen Zagyva György Gyula, a Jobbik parlamenti képviselője a rendezvény helyszínén, egy faházban, fenyegetően beszélt az újságírókkal, miután rájuk zárták a helyiség ajtaját.

Az MTI a hír nyomán akkor megkereste Dúró Dórát, a Jobbik szóvivőjét, aki elmondta, hogy a párt elnöksége napirendre vette a politikus ügyét, de érdemben nem foglalkozott azzal, mert azt "kocsmai színvonalú" beszélgetésnek minősítette.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot annak kapcsán kérdezte az MTI, hogy Martonyi János külügyminiszter hétfői bécsi látogatásán újságírói kérdésre elmondta: tudomása szerint a Magyar Sziget fesztiválon ért atrocitással kapcsolatban jogi eljárás folyik, és biztos abban, hogy ha az újságírókat tényleg olyan sérelem érte, amely miatt elindult az eljárás, akkor annak meglesznek a jogi következményei.

"Az a politikai párt, amely e mögött áll, megint csak tanújelét adta annak, hogy eddig nem sikerült megbirkóznia a civilizált politikai viselkedés szabályaival, és abban az esetben, hogy ha ez törvényszegésig megy, akkor ez a kormány a lehető leghatározottabban a törvényesség és a rend helyreállítása mellett fog ezekkel a jelenségekkel szemben fellépni" - fogalmazott Martonyi János.

Az esetről annak idején beszámoló Hetek című hetilap akkor azt is megírta, hogy az ügyben az újságírók ügyvédje indítványozta Zagyva György Gyula mentelmi jogának felfüggesztését, emellett ismeretlen tettesek ellen feljelentést is tettek kényszerítés, személyi szabadság megsértése, illetve közösség tagja elleni támadás miatt.

Az MSZP az eset után azt közölte az MTI-vel, hogy a párt az Országgyűlés emberi jogi bizottságának összehívását kezdeményezi a Magyar Sziget fesztiválon történtek miatt, illetve az újságírókat ért fenyegetések és antiszemita kijelentések miatt vizsgálatot kér Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztertől, valamint Pintér Sándor belügyminisztertől. A Lehet Más a Politika parlamenti frakciója a legfőbb ügyésztől kérte: vizsgálja meg a történteket, s ha kell, tegye meg a hatáskörébe tartozó lépéseket.

Olvasóink írták

 • 8. magyarock1 2010. szeptember 08. 07:44
  „Hit gyülis, hazudozó magyarellenes bagázs.”
 • 7. történész 2010. szeptember 07. 19:17
  „A Fidesz is kidobta a napokban a Hír Tv tudósítóját..rájuk is igaz ??”
 • 6. antikos 2010. szeptember 07. 14:42
  „1. Te teebee
  Ezt egy közeli barátom mondta nekem, hogy full gazdag alföldön élő milliárdos haverja szeretné megtenni. A <moderálva> tele van ezzel az újsággal, azt mondják valami Árpád Népe vagy mi lesz a belső oldalának a neve. És ez nem vicc!!!”
 • 5. Sportplusz 2010. szeptember 07. 14:38
  „hit gyülekezet ujságiroi .. hazudnak mint a vizfolyás .. bizonyiték nuku .. !!?,éljen zagyva aki végre megmondja az igazat ..”
 • 4. CID 2010. szeptember 07. 13:30
  „Mi az a Magyra ?”
 • 3. délikapu 2010. szeptember 07. 13:00
  „Egyrészt Zagyva Gyula elmondta, hogy így ebben a formában nem igaz a hír, senkit sem zártak be sehova, szabadon mozoghattak, éppen a védelmükre kaptak egy testőrt. A Hetek (a Hit Gyüli cionista, Izrael-mániás szekta lapja) ügyvédje, a kaszinótojásos, elmeháborodott ügyvédet pedig bepereli Zagyva rágalmazásért, becsületsértésért. Ezeket a tényeket persze nem adja le a fősodratú média, Zagyváék nem kapnak rendesen megszólalási lehetőséget. Amúgy önmagában provokáció volt, hogy a Magyra Szigeten megjelent a Hetek. Ha én egy óriási vatikáni címerrel mennék áttéríteni őket az Anyaszentegyházba a Hit Gyüli csarnokába, amikor tízezren vannak ott extázisban, engem nem csak megaláznának, az a legkevesebb lenne, hogy kidobnának, de talán meg is vernének, mint anno a Magyra Nemzet újságíróját.”
 • 2. szilléri 2010. szeptember 07. 12:44
  „Hát ha egy Hit gyülis elmegy provokálni várhatóan belelépnek a lelki világába. Udvariatlanság a zsidó nyári feszkón is palesztin kendőben csápolni a krezmer zenére.

  ennyi!”
 • 1. teebee 2010. szeptember 07. 12:27
  „Nem tudom, hogy igaz-e a hír, de egy Jobbikhoz közeli vállalkozó megakarja venni a dm-et!Jó lenne, hehehe”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beszorult egy ember az M0-on árokba sodort autójába

Árokba sodort egy autót az M0-ás autóút 28-as kilométerénél kedden délelőtt egy teherjármű; a… Tovább olvasom