Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Nyomozás indult zsidózás miatt

Zsidó szervezetek feljelentése alapján nyomoz a rendőrség a zsinagógát kifüstölni vágyó rajkai önkormányzati képviselő ellen.
Nyomozást rendelt el a rendőrség csütörtökön zsidó szervezetek feljelentése alapján az egyik rajkai önkormányzati képviselő antiszemita megnyilatkozásával kapcsolatban. A képviselő zsidóellenes kijelentést tett az egyik közgyűlésen, mondatait a helyi tv is közvetítette.

Közösség elleni izgatás miatt tett feljelentést a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányságon az egyik rajkai képviselő kijelentése miatt. A képviselő néhány hete, a település költségvetésének tárgyalásakor azt mondta a testületi ülésen, hogy "össze kellene tépnünk, beülni az autóba és a Kossuth utcai zsinagógát kifüstölni". A közgyűlésről készült felvételt leadta a helyi televízió is.

A Mazsihisz szerint ez a kijelentés túlmegy a szabad véleménynyilvánítás határain és sérti mások méltóságát és emberi jogait. A főkapitányság feljelentés kiegészítésként beszerezte az ülés jegyzőkönyvét, valamint a helyi tv felvételeit. Ezek alapján csütörtökön közveszély okozás előkészülete miatt nyomozást rendeltek el ismeretlen tettes ellen - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az üggyel kapcsolatban Bazsó Lajos, Rajka polgármestere a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy mindenféle szélsőséges megnyilvánulást elítél. A település vezetője egyebekben nem kívánta kommentálni a nyomozás elrendeléséről szóló hírt.

A Hírügynökség kereste az érintett képviselőt, de telefonon nem sikerült elérni. Korábban a helyi sajtóban azt nyilatkozta, hogy nem mond le a kijelentése miatt. Azt is hangsúlyozta, hogy ő nem rasszista, csak rosszul fogalmazott.

Olvasóink írták

 • 17. peace 2009. március 15. 18:20
  „16. meg kéne próbálni mégis azt az olvasást, hátha segítene...”
 • 16. frida11 2009. március 14. 20:19
  „szeretném, ha azt hihetném, hogy egy átlagemberhez képest én vagyok a király!!!! Mindentekintetbenegyszerre,... Hú, mit is tegyek. kezdjek el olvasni 10-20 éven keresztül, hogy művelt legyek? Varázshegy, Heine, Mario és a varázsló, A lét elviselhetetlen könnyűsége meg ilyenek.

  Hát a lónak a túros faszát.

  Inkább hiszek abban, hogy más emberek általam meghatározott csoportja alábbvalóbb még az én bunkóságomnál is. Mondjuk, a cigányok. vagy a zsidók. vagy a románok. vagy a szlovákok. vagy a szerbek. vagy a niggerek. de ha muszlimok, akkor már nem, mert a zsidókat jobban utálom. Mindenki köcsög, aki nem magyar, mint én...!!!! Na jó, Móron magyarok gyilkoltak, a whiskis is magyar volt, de akkor is, a magyar virtus... nem írok, nem olvasok, én MIKE3 vagyok... ja és utálom as zsidókat, ha nem mondtam volna.”
 • 15. achilleus 2009. március 13. 11:16
  „A ciánozással mi a helyzet?”
 • 14. tahoszegedi 2009. március 13. 10:12
  „Na pont ezért csesztetik a romákat a cionisták.
  A gyülöletbeszéd létjogosultságát akarják bizonyítani, s ezzel elfogadtatni a törvényt....és akkor jaj lesz mindenkinek.....

  nem lehet "csak úgy" a szádra venni a zsidó, cigány, magyar szót ......”
 • 13. Mike3 2009. március 13. 06:25
  „Fridi

  Töriből egyes, leülhetsz. A nácizmus és a fasizmus nem ugyanaz! Te a nácikra gondoltál volna helyesen. Fasizmus Olaszországban volt és nem is tetszett igazán Hitlernek. Az olaszok zsidó begyűjtési, gettósítási és kiirtási hajlandósága nagyon alacsony volt. Többek között ezért is bizták meg az ügyek intézésével Eichmann-t. Tehát ha már véresre ugatod a szádat megpróbálsz remegő gyomrocskával jó nagyot mondani, legalább helyesen tedd.”
 • 12. Mike3 2009. március 13. 06:20
  „A szürke, hétköznapi ember keze nem ér el messzire, de azért amit tud, megtesz a zsidók ellen. Én ezért az 1%-omat a magyar iszlám egyháznak adom és remélem, hogy okosan használják fel, jó helyre kerül.”
 • 11. comet 2009. március 12. 21:25
  „mind a rosszhiszemű zsidózást, mind a cigányozást, mind a magyarozást el kellene ítélni, de közösen, zsidóknak, cigányoknak, és magyaroknak. És közösen kéne fellépni a cigánybűnözéssel, a magyarok nyilaival, a magyar gárdával szemben, mert amelyik csoportosulás békés állampolgárokat fenyeget az közellenség, etnikumtólfüggetlenül. Ezen csoportok megosszák a lakosságot és gyengítik a nemzetet.”
 • 10. ketkerek 2009. március 12. 20:48
  „Kiirtánák minden keresztényt ezt mondta a tilos rádio bemondoja.... szdsz válasza- a közvélemény tul reagálta egy részeg bemondo véleményét.”
 • 9. comet 2009. március 12. 20:39
  „" Hangosak a fasz magyarok, Fajtiszták, mint az olaszok.
  Buták, mint az oroszok S úgy végzik, mint a karthágó´k...

  Úgy rühelem minnyájukat, mocskos, gyilkos falkáikat,
  s mikor himnuszukat hallom, felfordul a teli gyomrom...

  A verset a Magyar Zsidók Világszövetségének szóvivőjeként Regös Péter írta.
  A Mazsihisz a volt munkásőr vezetésével ettől a verstől is elhatárolódhatna. Meg arról is beszámolhatna milyen alapon kapott huszon valahány millió dolláros holocaust kártérítést egy amerikai bírósági döntés alapján, amikor egyértelmű tény hogy a térségben Magyarországon voltak egyedül biztobnságban a zsidók, és a a deportálást és gyilkosságokat a megszálló német és az általuk hatalomra juttatott nyilasok vitték véghez.”
 • 8. FűzfaVessző 2009. március 12. 20:24
  „A Tilos Rádióban mi hangzott el , emlékeztek? A Mazsihisz-nek lett volna alkalma akkor is tiltakozni.
  F.V.”
 • 7. flexsnake 2009. március 12. 20:11
  „Gárdakapitánnyal szemben is indulhatna már eljárás...”
 • 6. dodó 2009. március 12. 20:10
  „Amíg cigányozunk, addig nem zsidózunk!”
 • 5. bjela1980 2009. március 12. 19:30
  „A zsidókat mindig irigységgel figyelték... Nem a fasizmussal kezdődött az ellenségeskedés itt sem... Hiszen már jóval előtte is a kis bocskoros, meg szegényebb közép nemesek szórták az átkot az alulról mereven zárt leginkább ezt a vallást folytató arisztokráciára...
  Jó, hát ők tudnak valamit... De ha nem akarják, hogy megkülönböztessék őket - mint ahogy én sem akarom, hogy képmutató katolikusnak nevezzenek, és nem járok misére vasárnaponként (mert kurvára nem leszek tőle jobb ember) - úgy ők is tehetnének ez érdekében: gyakorolják vallásukat szépen, csendben, otthon, és a szívükben -nem rossz emberek ők ettől, sőt igen értékesek - de minden ami feltűnést kelt, az az ellentáborban gyűlöletet...”
 • 4. KamuNeni 2009. március 12. 18:44
  „Nemtom minek a zsidozas mikor azok csak munkat adtak es adnak is millioknak. Nagyon constructive nepseg. Nem ertem ezt a zsidoellenesseget. Miert van ez a kozvelemeny MO-n? A magyar svedekkel ellentetben a zsidok csak jot adtak az embereknek. Tanulni kellene es lekopiazni a modszeruket es mindannyian zsidok lehettek es tele penzzel ha az a problema hogy soknak van sok penze. Kemeny mukaval ertek el es az eszuket hasznalva nem a szajukat nagyitottak hanem az businesst. Ostoba es buta aki nem tanul toluk.”
 • 3. kiskacsa 2009. március 12. 18:13
  „Bizonyos irányokban jelentős túlérzékenység tapasztalható kis hazánkban. Parlament említése esetén is ilyen gyorsan reagált volna a rendőrség? Szerintem rá se bagóztak volna. Mitől (kitől) is kellene félnie a Mazsihisznek a mai magyarországon? Ki merne akár csak ferdén pillantani rájuk...”
 • 2. frida11 2009. március 12. 18:12
  „Aki fasiszta, az kezdje a kifüstölést otthon, szűk családi körben. Mondjuk az anyjával...”
 • 1. nem,nem,soha 2009. március 12. 16:47
  „egy ilyen story csak a kolbászos-liberális Magyarországon hírétékű !!!!

  "A Mazsihisz szerint ez a kijelentés túlmegy a szabad véleménynyilvánítás határain és sérti mások méltóságát és emberi jogait" - és ez a lényeg nem !?!?!?!?

  hányinger....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hatóságok is okolhatók a romaellenes hangulatért

A Magyar Államot és a hatóságokat, köztük a rendőrséget is felelőssé tette az elmúlt időszak romákat ért támadásai és a kialakult hangulat miatt az Európai Romák és Utazók Fórumának (ERTF) elnöke. Tovább olvasom