Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Nyomulhat a Rába Kínában

A győri Rába rt. vegyesvállalat meg- alapítását célzó egyetértési nyilatkoza- tot írt alá Kínában a Liaoning Shu- guang Automotive Group Co. Ltd.-vel és a Dandong Huanghai Automotive Co. Ltd.-vel.
Az egyetértési nyilatko- zatot Pintér István vezérigazgató és Li Jindian elnök látta el kézjegyével. A Rába ez év tavaszán kezdte meg vegyesvállalat alapítását előkészítő tárgyalásait a Kínai Népköztársaságban – tudtuk meg a sajtóosztályon.

A megállapodási folyamat első lépéseként a partnerek szeptemberben szándéknyilatkozattal nyomatékosították együttműködési elképzeléseiket. A folyamat következő szakaszában az egyetértési nyilatkozat aláírásával újabb lépést tettek a tervezett vegyesvállalat megalapítása felé.
Az elkövetkezendő hónapokban a három társaság megteszi a szükséges előkészületeket annak érdekében, hogy erőforrásaik közös felhasználásával autóbusz-futóművek fejlesztésére, gyártására és összeszerelésére vegyesvállalatot hozzanak létre a távol-keleti országban, melyben a Shuguang és a Huanghai többségi, magyar partnerük, a Rába rt. kisebbségi tulajdonrészt szerez.

Pintér István hazaérkezése után kijelentette: a dinamikusan bővülő kínai haszonjárműiparban nagy hangsúlyt kap az autóbuszgyártás, ezért Kína nagyon fontos új üzleti lehetőséget és kulcsfontosságú stratégiai célt jelent a Rába számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Audi: új elnök

Thomas Faustmann, az Audi Hunga- ria Motor Kft. termelésért felelős ügy- vezető igazgatója veszi át… Tovább olvasom