Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Nyugdíjba vonul a fővárosi tűzoltóparancsnok

Budapest - Nyugdíjba vonul januárban Bende Péter fővárosi tűzoltóparancsnok; a vezérőrnagy az MTI információját csütörtök este megerősítve elmondta: harminc éves szolgálati viszonyának betöltését követő nyugdíjba vonulásáról már egyeztetett munkáltatójával, Tarlós István főpolgármesterrel.
Bende Péter január 25-én tölti be 58. életévét, s a hatályos, a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény szerint nyugdíjba kell vonulnia.

A tűzoltó tábornok január 26-val megy nyugdíjba, addig ellátja feladatait. Az MTI úgy tudja, hogy a főpolgármester már ki is jelölte az új fővárosi tűzoltóparancsnokot Varga Ferenc alezredes, a III. kerületi parancsnokság vezetőjének személyében.

Bende Péter az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, hogy "nem kirúgásról van szó", a jogszabályok rendelkeznek így.

A parancsnok elmondta, hogy 1979. május elsején tette le a tűzoltó esküt. A Fővárosi Tűzoltó-parancsnokságra 1980-ban került, gazdasági és műszaki területeket irányított. 1994-ben lett parancsnok-helyettes, majd 2000. február elseje óta parancsnokként irányítja a szervezetet.

A vezérőrnagy a fővárosi tűzoltó-parancsnoki megbízatása mellett a tűzoltó szervezeteket tömörítő legnagyobb szervezet, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke is. E megbízatását továbbra is ellátja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkapta az Európai Bizottság a kért információkat

Devecser - Megkapta az Európai Bizottság azokat a pótlólagos információkat, amelyeket a magyar… Tovább olvasom