Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Nyugdíjkorrekció Olcsóbb gyógyszer Újabb pengeváltás Sereghajtó dobogón Sólyom hazatért

Tarnaméra» A 2005-ben elfogadottnak megfelelő ütemben folytatódik a nyugdíjkorrekciós program – mondta Korózs Lajos, az Országgyqlés szociális bizottságának szocialista elnöke szombaton Tarnamérán. 2008. január 1-jétől 13–15 százalékos illetményemelésre számíthat az a 760 ezer nyugdíjas, akik úgynevezett rossz években, vagyis 1991 januárja és 1996 decembere között vonultak nyugdíjba – közölte a politikus.

Budapest» „Május 1. után a gyógyszer-gazdaságossági törvény árcsökkentő hatása miatt 26 gyógyszergyártó cég 348 gyógyszerének ára csökken átlagosan 8,3 százalékkal. Ezek közül 70 gyógyszer ára több mint 10 százalékkal, 34 gyógyszeré több mint 20 százalékkal lesz kevesebb”– olvasható az Egészségügyi Minisztérium vasárnap kiadott közleményében.
Budapest» Az Európai Unió ismeri és elismeri Magyarország eddigi eredményeit, jó példának tartja az újonnan csatlakozott országok között – közölte Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezető-helyettese vasárnap Budapesten. A szocialista politikus reményét fejezte ki, hogy a Fidesz elnökségének brüsszeli látogatásán a tárgyalópartnerek legalább bizalmasan elmagyarázzák Orbán Viktor pártelnöknek: amit a Fidesz tesz, teljesen ellentétes a néppárti politikával. A Fidesz szóvivője szerint az MSZP-nek 17 év sem volt elég arra, hogy megszabaduljon régi beidegződéseitől. Mint az MTI-nek vasárnap eljuttatott közleményben Szijjártó Péter írja, „Brüsszel nem Moszkva”.

Budapest» Magyarország éllovasból sereghajtóvá vált az unióban az elmúlt években a kormány alkalmatlansága, koncepciótlan intézkedései és hazugságai miatt – közölte Balla Mihály (Fidesz), az Országgyqlés Külügyi és Határon Túli Magyarok Bizottságának tagja az ország EU-csatlakozásának harmadik évfordulója alkalmából vasárnap Budapesten. Az MSZP szerint az országot az unió továbbra is stabilizáló tényezőnek tartja, és az EU-s források felhasználásában Magyarország dobogós helyen áll.
Budapest» Sólyom László köztársasági elnök vasárnap hazaérkezett egyhetes kanadai látogatásáról. „Az utazásnak az egyik legnagyobb öröme számomra az, hogy az itteni magyarság milyen szép egységben él – mondta a köztársasági elnök kanadai útját összegezve újságíróknak. Hozzátette: – Az elnöki ciklusom legfontosabb szolgálata, hogy összetartsam a világ magyarságát.” (mti)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gergényi szerint eredményes évet zárt a BRFK

Sikeres, eredményes évet zárt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) 2006-ban, a bűncselekmények… Tovább olvasom