Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Nyúl lépést tart a várossal

Európai színvonalú iskolát adtak át tegnap Nyúlon, a 80 millió forintos beruházás Phare-támogatásból valósult meg. A Pilinszky János Általános Iskola új épületét Arató Gergely államtitkár adta át.
Bármelyik városi iskolával felveszi a versenyt a kibővített és korszerűen berendezett iskolai épület Nyúlon. A harmincöt éves intézmény megújult otthona Phare-támogatásból valósult meg, a nyolcvanmillió forintos beruházás keretében teleházzal is kibővült az intézmény. A korszerű helyiség nem csak a diákokat fogadja, a világhálóhoz bárki hozzáférhet. Ezenkívül kitűnően felszerelt nyelvi laborral és informatikai teremmel, gépparkkal gazdagodott az intézmény. Soós Lajos polgármester tegnapi ünnepi beszédében hangsúlyozta: az iskola felépítése a minőségi és gyors munka példája egyben, hiszen áprilisban végezték az első kapavágást, augusztusban már állt az új objektum, s mostanra sikerült elkészülni a teljes berendezéssel.
Győriné Csendes Gyöngyi, az iskola igazgatója hangsúlyozta: egy városhoz közeli iskola számára kiemelten fontos, hogy lépést tudjon tartani a korral, különben a város évről évre több diákot csalhat el a településről. Jelenleg kétszáznegyven tanulója van a nyúli iskolának, s évente körülbelül négy százalékkal csökken a létszám. Remélhető, hogy a tendenciának véget vet „A XXI. század iskolája Nyúlon” nevű Phare-projekt, amely egyébként egy szakértők által készített szakmai, internetes programot is magában foglal: a tanulási zavarokkal küszködő diákok ezáltal remélhetőleg utolérik társaikat a tananyagban. Az épületet Arató Gergely, az

Oktatási Minisztérium államtitkára adta át, az ünnepséget pedig a pilinszkys diákok műsora tette színessé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Személyes terek

A magánszférának éppen leglényegibb vetületével, a személyes térrel foglalkozom jelen dolgozatomban.… Tovább olvasom