Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

OBI barkácsáruház épül Sopronban

Ingatlanfejlesztési terv miatt módosítják a Győri kapu építési szabályzatát és szabályozási tervét. Információink szerint a közeljövőben az OBI épít itt barkácsáruházat.
A Győri kapu I–II. építési szabályzatát és tervét az elmúlt év nyarán fogadta el az önkormányzat. A területet és környezetét kereskedelmi-gazdasági fejlesztési övezetként jelölték meg, lényegében legalizálva a kialakult állapotokat, hiszen itt található az ipari park és számos kereskedés, valamint egy nagy bevásárlóközpont. Az önkormányzat elé kerülő rendeletmódosítás nem változtatja meg a városrendezési szándékot, csupán az előnyösebb telekkialakítás miatt módosítja a tervezett belső útrendszert, úgy, hogy a területet feltáró út az északi peremre kerül. Mindezt azért, hogy – a Kisalföld információi szerint – az OBI felépíthesse barkácsáruházát az Opel Horvath szomszédságában.
A cég korábban a kópházi körforgalom közelében szándékozott fejleszteni, a jelek szerint azonban meggondolták magukat és egy különben is vásárlókat vonzó terület mellett döntöttek. Legalábbis erre utal, hogy kezdeményezésükre dolgozták ki a képviselők elé kerülő módosítást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viharlámpa

Tovább olvasom