Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

OGY: Napirenden a választási regisztráció és az új Ptk.

Az Országgyűlés háromnapos ülést tart a következő héten.
A képviselők kedden folytathatják le az előzetes regisztrációt is tartalmazó választási eljárási törvényjavaslat általános vitáját, míg az új polgári törvénykönyv (Ptk.) tárgyalása szerdán kezdődhet meg.

A Ház ülése a szokásos időben, hétfőn 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, azt ezúttal is az interpellációs blokk követi. A határozathozatalok alatt szavazás várható a Malév és a Budapest Airport Zrt. privatizációját, illetve a légitársaság fizetésképtelenségének okait vizsgáló bizottság mandátumának meghosszabbításáról, az egyes közjogi méltóságok halála esetén járó özvegyi nyugellátásokra vonatkozó rendelkezések módosításáról, a 2013-as költségvetést megalapozó törvényekről, a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló törvény módosításáról, valamint a munkahelyvédelmi akciótervhez kapcsolódó törvénymódosításokhoz és a kisadózó vállalkozások tételes adójáról, illetve a kisvállalati adóról szóló előterjesztéshez benyújtott módosító indítványokról is.

Kedden az Országgyűlés 10 órás időkerettel kiírt vitában tárgyalhatja az alaptörvény második módosítását, valamint az ahhoz kapcsolódó előterjesztést, amely 62 évről 65 évre növeli a bírák és valamennyi, az igazságszolgáltatásban közhatalmat gyakorló személy nyugdíjkorhatárát. Ezt követi a Fidesz-KDNP választási eljárásról szóló törvényjavaslatának és az ahhoz kapcsolódó alaptörvény-módosításnak az általános vitája.

Kormánypárti politikusok előterjesztésükben egyebek mellett előzetes regisztrációhoz kötnék a választáson való részvételt, továbbá az ajánlószelvény-gyűjtés megszüntetésével egyszerűsítenék a jelöltállítást, és eltörölnék a voksolást megelőző kampánycsendet.

Szerdán kezdődik az új Ptk.-ról szóló törvényjavaslat általános vitája, ezt az Állami Számvevőszék 2011-es munkájáról szóló jelentés elfogadásáról szóló határozati javaslat megtárgyalása követi.

Olvasóink írták

  • 2. 56214712 2012. szeptember 23. 16:34
    „1. Mozimasiniszta 2012.09.23. 09:47
    Nekem úgy tűnik teljesen mindegy hogy Fletó, vagy Orbán, egyik rosszabb mint a másik. Ha megszavazzák az előzetes feliratkozást (már pedig miért ne szavaznák meg, hiszen már az Alkotmány sem akadály a 2/3-nak) a Fidesznek nem kell tovább félnie a nyugdíjasoktól, a betegektől, a rokkantaktól, a nyugdíjaiktól megfosztottaktól, a kiábrándult emberektől.
    Ha lesz feliratkozás én már csak azért is feliratkozom, hogy a 2/3-ot leváltsák.”
  • 1. Mozimasiniszta 2012. szeptember 23. 09:47
    „Nna...akkor Fletó és a demokrácia "élharcosai" (jelen állás szerint a söpredéke) ki fogják ordítani a belüket....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átlagosan 10 százalékkal drágultak az iskolaszerek

Idén már július végén erősebb kereslet mutatkozott az írószerek és füzetek iránt, mint 2011-ben. Tovább olvasom