Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

OGY: Tizennégy órában folytatódik a jövő évi költségvetés vitája

A 2016-os költségvetés tárgyalása szerdán a miniszteri ismertetővel és a vezérszónoki felszólalásokkal kezdődött.

Az Országgyűlés ma összesen 14 órás időkeretben folytatja a jövő évi költségvetés általános vitáját, a kormánypárti és az ellenzéki frakciók egyenlő arányban fejthetik ki véleményüket a nemzetgazdasági miniszter előterjesztéséről.

A Ház ülése reggel 9 órakor kezdődik, a büdzsé általános vitája az egyetlen napirendi pont.

A 2016-os költségvetés tárgyalása szerdán a miniszteri ismertetővel és a vezérszónoki felszólalásokkal kezdődött.

Varga Mihály expozéjában azt mondta, a jövő évi egy új korszak költségvetése, amelynek középpontjában már a fejlődés áll. Kiemelte, a büdzsé legnagyobb nyertesei a családok lesznek, hiszen az adóintézkedéseknek köszönhetően összesen 170 milliárd forint marad náluk, amiből 120 milliárd forintot tesz ki a személyi jövedelemadó kulcsának 16-ról 15 százalékra csökkenése.

A nemzetgazdasági miniszter megerősítette, hogy 2016-ra konzervatív becsléssel 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel, fegyelmezett fiskális politika mellett 2 százalékos hiánnyal, és az 1,6 százalékos infláció mellett a fogyasztás növekedésével számol a kormány.

A vitában kormánypárti felszólalók elmondták, adócsökkentést és fejlődést várnak a javaslattól, ami szerintük összességében előrelépést jelent majd az embereknek. Ezzel szemben az ellenzéki frakciók képviselői az ország további leszakadásától tartva a büdzsé - saját szempontjaik szerinti - teljes átírására tettek javaslatokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klik-elnök: kincstári kártyával fizethetnek az iskolák

A kártyán lévő pénzből elsősorban az azonnal szükséges, kisebb, de váratlan kiadásokat fedezhetik az… Tovább olvasom