Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 14°C Még több cikk.

Ógyallán lelőtt áldozatokra emlékeztek

Gyertyagyújtással emlékeztek vasárnap civilek Szlovákia budapesti nagykövetségének épülete előtt azokra az áldozatokra, akiket a magyar határhoz közeli Ógyallán előző nap lelőtt egy rendőr.
A megmozdulást, amelyen mintegy húszan vettek részt, a Facebook Ide tartozunk! és Amenca nevű csoportjának roma aktivistái szervezték a Hősök terén tartott antifasiszta tiltakozó akció után.

A XIV. kerületi Stefánia úton lévő külképviselet előtt tartott megemlékezésen Setét Jenő roma polgárjogi aktivista azt mondta, a gyertyagyújtással a magyarországi és szlovákiai romákkal szembeni atrocitások ellen tiltakoznak. Álláspontjuk szerint az ógyallai gyilkosság ugyanolyan gyűlölet-bűncselekmény, amilyen az elmúlt években Magyarországon történt, ezért szolidaritásukat szeretnék kifejezni a szomszédos ország településein élő romákkal, és elutasítani az Európában is erősödő cigányellenességet.

A szlovák rendőrség közlése szerint az 51 éves gyanúsított, aki korábban az ógyallai városi rendőrség parancsnoka volt, szombaton délelőtt saját autójával érkezett a helyszínre, majd miután kiszállt a kocsiból, egy pisztollyal célzott lövéseket adott le áldozataira. A férfi célpontjai közül hárman, mindannyian egy helyi család tagjai - 51 éves apa, 19 éves fia és a legidősebb áldozat 24 éves veje - a helyszínen meghaltak, az áldozatul esett családapa másik fiát és annak feleségét súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Az elkövetőt a szlovák hatóságok a szomszédos utcában találták meg, a férfi öngyilkossággal fenyegetőzött, majd két órás egyeztetés után megadta magát a rendőröknek.

Olvasóink írták

 • 2. bánki 2012. június 18. 21:44
  „Mi a kérdés, vagy az állítás ?”
 • 1. Emberségetavilágnak 2012. június 18. 05:38
  „Mikor fognak demonstrálni a -színre, szagra, nemre tekintet nélküli- bűnözés ellen?
  Az a rendőr, aki lőtt, szintén áldozat.
  Lehet kívülállóként bölcselkedni az alkalmasságról, alkalmatlanságról, az csak üres szájtépés.
  Az ok-okozati összefüggés ismerete híján csak találgatni lehet, a feszültségi források gyakorlati tapasztalata valószínűségszámítással levezeti az egyenletet.
  Itt szítják a tüzet Magyarországon?
  Így szítják a tüzet már megint a magyarság ellen?
  Menjen, tiltakozzon Szlovákiában!
  Tiltakozzon az ellen, hogy a cigányságot benyomorították a magyarlakta településekbe.
  Tiltakozzon a bűnözés, a mocsok, a fertő ellen.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Független polgármestere lett Enyingnek

Pődör Gyulát választották a Fejér megyei település első emberének. Tovább olvasom