Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 4°C Még több cikk.

Ők már biztos bejutók

Tóth Tiborné, a szocialisták mosonmagyaróvári jelöltje (a Kossuth-gimnázium jelenlegi igazgatója) a második fordulóra is megtartotta, sőt, növelte előnyét Pap János fideszes jelölttel szemben.

Az oktatási tárca várományosa?

Tóth Tiborné, a szocialisták mosonmagyaróvári jelöltje (a Kossuth-gimnázium jelenlegi igazgatója) a második fordulóra is megtartotta, sőt, növelte előnyét Pap János fideszes jelölttel szemben.

Tóth Tiborné:
– Rengeteg gratulációt kaptam, olyanoktól is, akikre nem is számítottam: még Széles Sándor, Máriakálnok fideszes polgármestere is felhívott, akivel sok kérdést tisztáztunk. A Kossuth-gimnáziumban elindult egy program, melyben a közép- és felsővezetést felkészítettük arra a szakmai munkára, mellyel tovább tudják majd járni az általam elkezdett utat. Mihelyt biztonságban érzem az iskola jövőjét, csak a képviselői munkámra koncentrálok.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kétszer is kijelentette, hogy a szocialisták ragaszkodnak az oktatási tárcához. Emiatt jogos a találgatás személyemet illetően a miniszteri posztra: a politika többször is megtalált, korábban kétszer utasítottam el a helyettes államtitkári pozíciót, ráadásul egy Európa-hírű iskola élén állok. Hivatalos megkeresés persze még nem történt, annyi bizonyos, hogy a parlament oktatási bizottságában hasznosítani fogom eddig megszerzett tudásomat.

A soproniakkal együtt dolgozna

Molnár Ágnes a Fidesz– KDNP területi listájáról szerzett képviselői mandátumot.

– Először is, köszönöm a Fidesz–KDNP listájára adott szavazatokat, amelyekkel országgyűlési képviselővé választottak. Sopronnak és a környező településeknek erős parlamenti képviselete lesz. Munkám során mindenekelőtt Sopron és – a Fidesz regionális igazgatójaként – a térség érdekeit fogom képviselni, középpontba állítva a Fidesz programjában szereplő munka-otthon-család kérdéskörét. Szeretném az Országgyűlésben meghonosítani azt a polgári szellemiséget és szakmaiságot, amit Sopronban a Fidesz az elmúlt négy évben megvalósított.

A város és a régió érdekében nyitott leszek az együttműködésre, a párbeszédre mindazokkal a képviselőkkel, akik ugyancsak Sopronért dolgoznak a parlamentben, vagy soproni kötődésűek. A következő négy évben olyan képviselő leszek, akit elérhetnek az emberek, megbeszélhetik velem ügyes-bajos dolgaikat. Természetesen folytatom pártszervezői munkámat is, hogy tovább erősödjön a jobboldal a városban és térségünkben.

Ha lesz KDNP-frakció, annak lesz a tagja

Lanczendorfer Erzsébet orvosként és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége győri elnökeként ismert a győri közéletben. A Fidesz–KDNP megyei listájának második helye számára biztos bejutást ígért a parlamentbe.

Lanczendorfer Erzsébet: – Egy hét gondolkodás után fogadtam el a felkérést, tudtam ugyanis, hogy ha politikus leszek, azt a hivatásomnak tekintem, s emiatt a másikról, az orvoslásról le kell mondanom. A gyógyítást tehát – negyven év után – végleg befejezem, s megkezdem munkámat az Országgyűlésben.

Ars poeticám egyezik Barankovics Istvánéval, aki azt mondta: „A keresztény világnézet számunkra emberközpontú politikát jelöl ki, a teljesebb embereszmény megvalósításáért munkálkodunk, másrészt a közéletben standard erkölcsi mércét adunk." Ezt szeretném tehát én is képviselni a parlamentben. Ha lesz önálló kereszténydemokrata frakció, akkor minden bizonnyal annak leszek a tagja, de nem a különválásban, hanem a jobboldal egységében hiszek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vállal idén nyári munkát?

Tovább olvasom