Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Ökörsütés és valétálás az egyetemen

A Nyugat-Magyarországi Egyetem idén is megrendezi a már hagyományos ökörsütést pénteken a soproni campus dühöngőjében. A valétálók fáklyás felvonulására szombaton kerül sor.
Egész nap változatos programok várják a Nyugat-Magyarországi Egyetem hallgatóit pénteken. A délelőtt a versengésé, délután és este pedig a színpadé a főszerep. A tíz órakor kezdődő programban délelőtt biciklihajító, kocsitartó és szkanderverseny, valamint vizespóló-verseny, sörivás és sörváltó szerepel. Délután a campuson felállított színpadon koncertek kezdődnek, fellép a Jazz in the Night, a Friss, a Depresszió és az Inside. A hagyományt ápolva ökröt is sütnek a hallgatók.
A végzős egyetemisták szombaton búcsúznak az alma matertől és Soprontól, ezen az estén tartják a szokásos fáklyás felvonulást. – Délután háromtól úgynevezett bolondballagást tartanak a valétálók, melynek során szekereken, tréfás-mókás jelmezekben vonulnak végig a városon fúvószene kíséretével – mondta el Varjasi Zoltán, a végzős faiparos hallgatók valétaelnöke. – Este nyolctól az egyenruhába öltözött végzősök már a fáklyás felvonulásra készülnek. Az ünnepi menet 20.50-kor indul az egyetem főépülete elől, a Bajcsy Zsilinszky utca és a Deák tér érintésével végighalad a Várkerületen, onnan pedig a Fő térre érkezik. Itt este tíz órától tartják az ünnepi beszédeket, ezt követően pedig a valétabálok kezdődnek. Az erdőmérnökök a Gyermek- és Ifjúsági Központban, a közgazdász- és faipari hallgatók a BW Pannonia M. Hotelben báloznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elutasították az ENSZ-főtitkár reform-javaslatait

New Yorkban elutasította az ENSZ közgyűlése a világszervezet főtitkárának több reform-javaslatát. … Tovább olvasom