Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Ökotárs-igazgató: lehetetlen érdemben reagálni a Kehi-jelentésre

Móra Veronika a dokumentumot nem is nevezné jelentésnek.
Az Ökotárs Alapítvány igazgatója szerint lehetetlen érdemben reagálni a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) által készített jelentésben szerepelő "tényekkel alá nem támasztott" vádakra.

Móra Veronika csütörtökön reagált az MTI-nek a szerdán nyilvánosságra hozott Kehi-jelentésre. Azt mondta, "nagyon nehéz, sőt lehetetlen érdemben reagálni általánosságokban megfogalmazott, tényekkel alá nem támasztott vádakra". Ha úgy találták, hogy szabálytalanságok történtek, akkor le kellelett volna írni: ki, mit követett el milyen összegben - tette hozzá.

Móra Veronika a dokumentumot nem is nevezné jelentésnek. Egy érdemi vizsgálati jelentésben konkrétumok vannak és nem szerepelnek olyanok, hogy "előfordult az is", "megtörtént az is", illetve "volt olyan eset is" - jegyezte meg.

Közölte, az egész Kehi-eljárás jogszerűségét a kezdetektől fogva vitatták, "soha nem kaptak érdemi magyarázatott" arra, hogy milyen jogi alapon vizsgálódnak.

Móra Veronika arról is beszélt, ők is sajtóból értesültek, hogy lezárult a Kehi vizsgálata és a kormány honlapján közzétett anyagokból tudnak tájékozódni. Mint mondta, ezt eleve jogsértőnek találják, ugyanis a Kehi működésére vonatkozó jogszabály előírja, a vizsgálati jelentést az ellenőrzött szervvel meg kell osztani, hogy az észrevételeket tehessen. Ez nem történt meg - fűzte hozzá.

Arról, hogy terveznek-e jogi lépéseket, Móra Veronika egyelőre nem tudott nyilatkozni, azt mondta, hogy az ügyben egyeztetnek.

A Norvég Civil Támogatási Alap ügyében a Kehi lezárta a vizsgálatot: a vizsgált 63 projektből 61 esetben állapított meg szabálytalanságot. A hivatal szerdán közölte: az Ökotárs Alapítvány tevékenységével és a támogatások felhasználásával kapcsolatban felmerül a hűtlen kezelés, a költségvetési csalás, a magánokirat-hamisítás és a jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűncselekményének gyanúja. Az ügyekben feljelentést tesz a Kehi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épületre dőlt egy daru Budapesten - fotó

A daru emelőkosarában két férfi dolgozott, egyikük sem sérült meg. Tovább olvasom