Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Oktatási internetcsomag a Matávtól

A magyar távközlési vállalat oktatási céllal indította el a szolgáltatást, amelynek percdíjai jóval drágábbak más ingyenes internetszolgáltatásoknál. A Csevegő díjcsomag előfizetői havonta néhány órát ingyen internetezhetnek, de ugyanezt a kedvezményt beszélgetésre eddig is igyénybe lehetett venni a Felező díjcsomaggal.
A héten indított szolgáltatás elsődleges célja, hogy a még nem internetező ügyfeleket ráébressze az internetezés adta lehetőségekre. Szerintük ezt azzal lehet elérni a leghatékonyabban, ha az érdeklődők külön szerződés, regisztráció és belépési díj nélkül csatlakozhatnak az internetre, illetve az ügyfeleik néhány órára ingyen kipróbálhatják az internetet. A magas percdíjak miatt az új szolgáltatást valóban csak egy próbára alkalmas, a rendszeres internetezéshez túl drága. A Matáv képviselője szerint az tudja csak jól kihasználni a lehetőséget, aki havonta tíz óránál kevesebbet tölt az interneten. A Matáv nyílt internetelérése hétköznap reggel héttől este hatig percenként kilenc forintba, este hattól éjfélig, illetve hétvégén reggel héttől éjfélig hat forintba, éjféltől reggel hétig pedig három forintba kerül. A többi ingyenes szolgáltató, például a Freestart, a Freenet és az Indexnet munkanapokon reggel héttől este hatig 6,10 forintba, este hattól éjfélig és munkaszüneti napokon reggel héttől éjfélig 3,25 forintba, illetve minden nap éjféltől reggel hétig 50 fillérbe kerül.
A Matáv szerint azért nem az Axelero - a Matáv csoport internettel foglalkozó cége - indította a szolgáltatást, mert annak nem áll módjában a levonni a percdíjakat a telefon-előfizetések díjából. A Matáv azonban ezt megteheti, így a 3210 forintba kerülő Csevegő díjcsomagból az előfizetők 1605 forintot ingyen eltelefonálhatnak internetezéssel. Ugyanekkora kedvezményt eddig is igénybe lehetett venni a Felező díjcsomaggal, de ott csak beszélgetésre. Magyarán az előfizető választhat: az 1605 forintos kedvezményt vagy internetezéssel, vagy beszélgetéssel használja el, a kettő együtt nem működik. A nyílt internetelérést kizárólag a 06 51 622 622-es behívószámon keresztül lehet elérni, ahol felhasználónévnek és jelszónak egyaránt a "matav" szót kell megadni. Minimál díjcsomaggal nem lehet igénybe venni a szolgáltatást.
(index)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokszínű művésztelep

Hétfőn  megnyílt Győrött a 35. nemzetközi művésztelep. A háromhetes programra tizenkét művészt… Tovább olvasom