Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 34°C Még több cikk.

Oktatási intézményeket vonnak össze Veszprémben

Két veszprémi szakközépiskolában megszűnik a gimnáziumi képzés, két másik intézmény pedig egy épületben működik tovább.
Két veszprémi szakközépiskolában megszűnik a gimnáziumi képzés, két másik oktatási intézmény pedig egy épületben folytatja működését - mondta a város alpolgármestere kedden az MTI érdeklődésére.

Némedi Lajos (Fidesz), a koncepció előterjesztője gazdasági okokkal és a csökkenő gyerekszámmal indokolta a döntést. Kiemelte: számítások szerint évi 40-50 millió forintot takarítanak meg az intézményrendszer tervbe vett átalakításával.

Hangsúlyozta: szeretnék elkerülni az oktatásban a létszámleépítést, és ha a megtakarítások meghozzák a megfelelő eredményt, reményei szerint ez nem történik meg.

Az átalakítás keretében 2012. szeptember 1-jétől az Ipari Szakközépiskola és Gimnáziumban és a Jendrassik-Venesz Középiskola és Szakiskolában a gimnáziumi profil kifutó jelleggel megszűnik.

A Medgyaszay István Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium 2012. szeptember 1-jétől öt évfolyamos, nyelvi előkészítő és emelt szintű sportosztályt indítana - az MKB Veszprém Kézilabda Klub támogatásával.

2012. augusztus 1-jétől a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola és Diákotthon a Csermák Antal zeneiskolába költözik, ezzel párhuzamosan a Csermák Antal Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tagintézménnyé válik.

A határozatot márciusi ülésén elfogadta a közgyűlés, és a tervezet részletes kidolgozása után, májusban hozza meg a végleges döntést.

Az önkormányzata a város legnagyobb intézményfenntartója. Fenntartásában működik hat körzeti óvoda (hét tagóvodával), tíz általános iskola, hét középfokú intézmény, egy önálló kollégium, egy alapfokú művészetoktatási intézmény és a Nevelési Tanácsadó. A városi fenntartású iskolákba járó diákok száma az elmúlt években (az óvodákat kivéve) csökkent. A közoktatásban tanulók létszáma a 2007-ban 9216, 2011-ben 8679 fő volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Réthelyi nem fogadta el a Tulassay Tivadar lemondását

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter nem fogadta el Tulassay Tivadarnak, a Semmelweis Egyetem… Tovább olvasom