Délmagyar logó

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő 0°C | 9°C Még több cikk.

Oktatásuk jó, mégis kritikus évet várnak

Szövegértésben a hegykői általános iskolásoknál egyetlen községi iskolában sem tudtak jobb eredményt elérni, legalábbis ez derült ki az Országos Értékelési és Vizsgaközpont felméréséből. Ennek ellenére – a tanulók létszámát tekintve – kritikus lesz a jövő év.
Hazánkban minden évben valamennyi iskola 6., 8. és 10. osztályában felmérést végeznek a diákok körében matematikából és szövegértésből.
– Az értékelési és vizsgaközpont tájékoztatása alapján a 2868 iskolából – a szövegértést tekintve, ami minden későbbi ismeretszerzés alapja – nincs olyan községi iskola, ahol jobb eredményt értek volna el a hegykőinél – jelentette be Kocsis Tibor iskolaigazgató. – Ezzel együttvéve a hegykői iskola minden szempontból országos átlag feletti színvonalat produkált. Mindez megerősít bennünket abban, hogy ne különböző diák- és szülőfogó kedvezmények juttatásával, hanem továbbra is a pedagógiai követelményrendszer következetes alkalmazásával oktassunk. Fenntartóink – a hegykői, a hidegségi és a fertőhomoki önkormányzat – egyetértésével jövőre is a szakmai alapokra helyezzük a fő hangsúlyt. S bár igaz, hogy egyes évfolyamainkon jövőre tanulói létszámgondok adódhatnak, bízunk abban, hogy végül nem fog veszélyben forogni a most 150 tanulót oktató hegykői iskola léte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nézi a sztárokkal készült mqsorokat?

Tovább olvasom