Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Október 23.: Obama is üdvözölte a magyar népet

Külön üzenetben üdvözölte a magyar népet az 1956-os forradalom 54. évfordulója alkalmából Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke.
A Fehér Ház által az MTI washingtoni irodájához szombaton eljuttatott üzenetében az amerikai elnök hangsúlyozta, hogy a magyar nép zsarnokság elleni harca nem 1956 októberében kezdődött, és nem is akkor fejeződött be. A magyar forradalom hosszan tartó hatásai egész Kelet-Európában előrevitték a szabadság ügyét, eljuttatva a szabadság fényét az elnyomás legsötétebb szegleteibe - értékelte Barack Obama

"Az évforduló alkalmából elismeréssel adózunk Magyarország szuverén nemzetként megtett útja, valamint a népeink és országaink között kialakult kötelékek előtt" - hangsúlyozta az amerikai elnök, hozzátéve, hogy Magyarország továbbra is rendíthetetlen barát és megbecsült NATO-szövetséges.

Barack Obama emlékeztetett arra is, hogy számos amerikai magyar járult hozzá az Egyesült Államok erősödéséhez és jólétéhez. Az amerikai magyarok ezt a tevékenységüket az élet minden területén ma is folytatják, miközben őrzik büszke hagyományaikat - hangsúlyozta az amerikai elnök, aki az évforduló alkalmából legjobb kívánságait tolmácsolta a magyar népnek.

Olvasóink írták

 • 5. flex 2010. október 26. 07:02
  „baromság, azt sem tudta hol van pest :D”
 • 4. TELSTAR 2010. október 25. 22:25
  „Csak akkor csodálkozott, amikor Bukarestből visszament a távirat... :-)))))”
 • 3. sajtkukac 2010. október 25. 14:51
  „Üdvözölte, köszönjük! Lehet, hogy ő legalább tudja az igazat, miről is szólt 56, mivel nekünk lassan már évente mást-mást mondanak.”
 • 2. Mignon 2010. október 25. 03:42
  „Thank you, Mr President!”
 • 1. CID. 2010. október 23. 21:55
  „azt beszelik hogy hot”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felborult egy személyautó Kolontárnál

Megcsúszott a vörösiszapos úton, és az út menti árokba borult egy személyautó szombat délután… Tovább olvasom